Skidali crnu magiju pa iznudili 70.000 evra: Baka morala da podigne kredit da isplati prevarante

Autor: Novosti, Republika

Hronika

18.12.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri osobe iz Bačke Palanke i Novog Sada uhapšene su zbog sumnje da su prevarom iznudile 70.000 evra. Oni su od državljanke Srbije koja živi u inostranstvu, novac iznudili tako što su joj "skidali" crnu magiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni se terete da su obećali da će pomoći toj ženi da reši zdravstvene i porodične probleme, a ona im je zauzvrat, za tri meseca, preko različitih kompanija za transfer novca, uplatila oko 70.000 evra.

Mediji prenose da je prevarena 73-godišnja žena iz Kruševca koja živi u Berlinu.

Sedamdesetrogodišnja penzionerka je, kako saznaje list, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje "crne magije", blagostanje i sreća, rešavanje svih problema.

U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sve ispriča.

Ženi su govorili da je pod dejstvom "crne" i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala.

Prema informacijama koje su dostupne, ona je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanja magije. Žena je plašeći se ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.

Osim novca, penzionerka je navodno "skidačima" magije u čiju se mrežu uplela, slala i zlatan nakit. Pošiljke je osumnjičenima slala autobusom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading