SVEDOK SPREČEN: Odloženo suđenje za krađu testova

Autor: Tanjug

Hronika

18.12.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak suđenja Mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću zbog optužbi za krađu testova male mature odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 27. januar.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Optuženi Igor Stamenković

Suđenje je odloženo zbog izostanka svedoka, druga od Stamenkovićevog sina, čija je majka, čije je prisustvo obavezno, obavestila sud da su sprečeni da dođu na današnji sudski pretres.

Za danas je pored saslušanja ovog dečak bilo planirano i čitanje propisa o tajnosti podataka, jer testovi za malu maturu spadaju u tajne podatke, ali će to biti obavljeno na sledećem suđenju.


Stamenković se Optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

On je na početku suđenja u oktobru negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Stamenković se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.
Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.


Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć društvene meeže “instagram” delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading