Kostić se ponovo nije pojavio na sudu: Naloženo privođenje

Autor:

Hronika

17.12.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modni kreator Darko Kostić, optužen za seksualno uznemiravanje dve osobe, od kojih je jedan maloletnik, juče se ponovo nije pojavio u Trećem osnovnom sudu. Kostić je navodno u ponedeljak izvadio zub, pa ni juče nije bio u stanju da prati postupak?!

Foto: ST/N. MANDIĆ
Darko Kostić

- To obaveštenje, koje je stiglo pet minuta pred glavni pretres, vređa moju inteligenciju. Ja ne znam gde živi, gde je prijavljen, ne prima sudske pozive i zbog toga izdajem naredbu za njegovo privođenje na sledeći glavni pretres - naložila je sudija Ivana Trkulja Veselinović.

Dokaz

Ona je naložila i braniocu optuženog Kostića advokatu Dimitriju Iliću da u roku od tri dana dostavi medicinsku dokumentaciju Darka Kostića.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Sudija Trkulja Veselinović je naredila i privođenje svedoka Uke Ujupa, koga ni sudski pozivari ni policija nisu mogli da pronađu na adresi na kojoj je prijavljen. Ovo nije prvi put da se glavni pretres odlaže zbog zdravstvenih problema optuženog Darka Kostića. To se već jednom dogodilo kada se "otrovao", pa nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu zbog problema sa stomakom.

Sudija: To obaveštenje, koje je stiglo pet minuta pred glavni pretres, vređa moju inteligenciju. Izdajem naredbu za njegovo privođenje

Modnom kreatoru se na teret stavlja da je seksualno uznemiravao Šefkija Bajramija (22) i maloletnog L. J., koji je u tom trenutku imao 15 godina. Prema navodima optužnice, on je maloletniku obećao pomoć u građenju estradne karijere, ali ga je u svom stanu seksualno uznemiravao. Dečaku je podmetnuo i kamagru, lek za potenciju, pa mu se na teret stavlja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet narkotika.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Divljao u poslatičarnici

Modni kreator nije se smirio posle višemesečnog pritvora. On je završio u policijskoj stanici Stari grad i u maju ove godine, kada je napravio haos u jednoj poslastičarnici u Ulici Maršala Birjuzova u centru Beograda. On je tada uništavao inventar, a njegovo objašnjenje je bilo da mu je pozlilo i da je pao na sto, koji je tom prilikom polomio. Protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Preokret

U oktobru se na glavnom pretresu dogodio preokret kada je Šefki Bajrami, drugi oštećeni, negirao iskaz koji je dao u policiji i tužilaštvu u kome je optuživao Kostića za seksualno uznemiravanje.

- Tu priču sam izmislio jer mi je trebao alibi za krađu mobilnog telefona - rekao je na sudu Bajrami odgovarajući na pitanje sudije zašto je promenio iskaz.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Tetura se ulicama

Svojevremeno se na internet kanalu Jutjub pojavio klip na kome je glavna zvezda Darko Kostić. Sve se dešavalo na Zelenom vencu, u centru Beograda. Kostić je na snimku neuredan, tetura se ulicama i deluje izgubljeno, a u jednom trenutku udara u zid.

Ipak, pitanje je koji iskaz će sudija uzeti u obzir jer je Bajrami pre toga, u dve prilike, detaljno opisao šta se sve dešavalo u Kostićevom stanu, kada je, navodno, došao po kokain, a Kostić ga napastvovao.

Kostić je uhapšen u junu 2018. godine, posle prijave maloletnika L. J.. Modnom kreatoru pritvor je ukinut 18. avgusta iste godine i od tada se brani sa slobode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading