Srpski krimosi radije robijaju u Hrvatskoj nego u Srbiji, ovo je razlog

Autor: Tanjug

Hronika

09.12.2019

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uzlovi u zatvorima bolji nego u Srbiji. Kako prenosi portal 24sata.hr, mnogi kažu da je najstroži hrvatski zatvor Lepoglava u poređenju sa Zabelom kod Požarevca, odmaralište.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U hrvatskim zatvorima trenutno se nalazi 127 državljana Srbije - 83 statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika, navodi portal i dodaje da sukoba po nacionalnoj osnovi u zatvorima nije bilo.

U hrvatskom Ministarstvu pravosuđa tvrde da nije bilo napada ni na Srbe, osuđenike za ratne zločine.

- Oni izdržavaju kaznu zatvora u uslovima koji onemogućuju, odnosno sprečavaju sukobe ili napade po nacionalnoj, ali i po bilo kojoj drugoj osnovi, pa se vodi računa o stanju bezbednosti svakog pojedinog zatvorenika - navode u Ministarstvu.

Kako se navodi, u jednom zatvoru je i Nikola Rgić, obožavalac Željka Ražnatovića Arkana, čiji lik ima istetoviran na leđima, a koji je osuđen na tri godine i devet meseci zbog razbojništva, krađa i prevara.


U zatvorima se sklapaju i prijateljstva - Zdravko Mamić je na jednoj od svojih konferencija za novinare spomenuo da mu je cimer u Remetincu bio Aleksandar Tasić, član Pink Pantera, koji mu je u kantinu redovno slao novac.

Tasić je bio deo šestorke iz Srbije, Crne Gore i BiH koja je u junu 2015. u Zagrebu planirala pljačku blindiranog kombija, ali su uhapšeni pre nego što su naoružani krenuili u akciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading