SLUČAJ ZAKINTOS KREĆE IZ POČETKA: Zakazano ponovljeno suđenje za ubistvo Hendersona

Autor: Tanjug

Hronika

09.12.2019

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovljeno suđenje za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos 2017. godine, za koje su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na kazne zatvora od pet do 10 godina, trebalo bi da počne 8. januara iduće godine, prenosi Blic.

RepublikaFoto: instagram.com/lukin_brat_blizanac
Klub u kome je ubijen Henderson

Kako se navodi, ovo je američkom portalu CBS Austin potvrdila majka Bakarija Hendersona, rekavši da se nada da će ovog puta pravda biti zadovoljena i da će grčko pravosude uvideti da osudleni zaslužuju vece kazne.

Najvišu kaznu dobio je Amir Omardžić, britanski državljanin bosanskog porekla, koji je osuđen je na 15 godina zatvora. Od srpskih državljana, Dušan Ranković je kažnjen sa 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mladi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Grčko tužilaštvo je na zahtev porodice ubrzo posle toga podnelo žalbu na prvostepenu presudu, tražeći da se šestorki ponovo sudi, ali i grčkom državljaninu koji je oslobjoden, i to ne samo za krivično delo teške telesne povrede, već i teško ubistvo.

 

 

Amerikanac Bakari Henderson (22) iz Teksasa pretučen je na Zakintosu, a od zadobijenih povreda je ubrzo preminuo.

Kako su tada pisali grčki mediji mediji, ključan je bio njegov "selfi" s jednom konobaricom, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju "izbacivača" kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega.

Ubrzo je nastala opšta tuca, a Henderson je pobegao iz lokala. Na jezivom snimku vidi se kako ga grupa mladića sustiže kod jednog automobila, obara na pod i nanosi mu udarce rukama i nogama, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading