Vođu barskog klana ubio čovek blizak Bojovićevim ljudima: Pucao je iz heklera, od ranije poznat i srpskoj policiji!

Autor: Republika

Hronika

09.12.2019

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baranin Stefan Đukić (29), osumnjičen je da je 1. novembra u Baru ubio sugrađanina Jovana Klisića i teško ranio Velizara Gardaševića i on se trenutno nalazi u bekstvu.

RepublikaFoto: youtube.com/Barinfo Tv
Mesto zločina u Baru

Đukić nije uhapšen, ali jesu dve osobe za koje policija tvrdi da su saučesnici u tom i izvršenju drugih krivičnih dela, pišu Vijesti.

- Odmah nakon ubistva, Đukić je napustio Crnu Goru... Uhapšeni su saučesnici, dokazima je potkrepljena odgovornost Đukića i obezbeđeni dokazi za procesuiranje svih odgovornih... Za njim će biti rapisana poternica - rečeno je Vijestima iz vrha policije.

Više sagovornika iz te institucije tvrdi da je taj dvadesetdevetogodišnjak nedavno promenio prezime u Đukić, a da je njegovo ranije prezime bilo Mandić.

Tokom istrage utvrđeno je da je ubica u Klisića i Gardaševića pucao iz "heklera", koji je nedugo nakon ubistva i pronađen u zapaljenom "seatu" u barskom naselju Bjeliši.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su pretresom stana jednog od osumnjičenih Barana pronašli još dokaza, između ostalog kriptovani telefon, sa podacima koji im koriste u istrazi.

Drugi izvor ovog portala tvrdi da su u stanu koji je koristio Đukić, policajci pronašli veću količinu novca i da sumnjaju da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog dela.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odeljenja su u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću pretresli stanove više osoba, navodno povezanih sa osumnjičenim za ubistvo i uhapsili nekoliko osoba.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Prema nezvaničnim saznanjima, među njima su Dejan Vuksanović i još jedna osoba iz Danilovgrada, čiji identitet nije saopšten Vijestima.

Izvor upućen u istragu, kazao je da je Đukić blizak klanu Baranina Jovana Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu.

Izvor je rekao i da se Klisić najverovatnije na meti našao kao deo klana na čijem čelu je četdesetogodišnjak sa bogatim kriminalnim dosijeom, koji je sumnjičen za više pokušaja ubistava, pripremu likvidacija a nekoliko puta i sam je bio meta. Baranin je, navodno, nakon ubistva Armina Muše Osmanagića preuzeo njegov kriminalni klan.

Jovan Đurović, podsećamo, nedavno je ranjen u pucnjavi u Amsterdamu, a sigurne smrti sprečio ga je izvesni Goran Savić, vlasnik picerije u čijoj se bašti odigrala nemila scena i to tako što se svojim telom isprečio pred Đurovića.

Jovanov pokojni brat Luka i Luka Bojović bili su izuzetno bliski saradnici, zbog čega se Luka Đurović smatrao Bojovićevim čovekom u Crnoj Gori.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading