Bizarna pljačka groba u Starim Banovcima: Zbog 4 zlatna zuba ukrali učiteljicinu lobanju!

Autor:

Hronika

09.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Škrbić (43) iz Starih Banovaca i Miroslav Kosić (40) iz Žablja, koji su uhapšeni jer su oskrnavili grob učiteljice Dragice Krstić, osim zlatnog nakita sa kojim je pokojnica bila sahranjena, odneli su i deo lobanje.

Foto: ST/D. KADIĆ, youtube.com/Rtv Stara Pazova
Grob Dragice Krstić

TREĆI SAUČESNIK

Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, lopovi su bizarnu pljačku na groblju u Starim Banovcima počinili zbog četiri zlatna zuba koja je imala pokojna učiteljica.

- Vilicu sa zubima lopovi su potom odneli u Novi Sad, gde su počupali zube, a zatim ih prodali kao staro zlato. Od vrednosti koje su odneli iz groba, pored četiri zlatna zuba, bila je i jedna minđuša, a ukupna zarada preprodajom starog zlata je oko 50.000 dinara - navodi izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, jednom od osumnjičenih pokojna Dragica Kristić je bila učiteljica. Pored dvojice uhapšenih, policija traga i za trećim saučesnikom ove nečuvene pljačke.

Porodica pokojnice, kao i svi meštani Starih Banovaca, još ne mogu da poveruju da je nekom palo na pamet da iz groba ukrade komad nakita, pogotovo ako se zna da je pokojnica sahranjena pre 25 godina.

 

- To što je lobanja bila izvađena i odvojena od tela, odmah sam pretpostavila da je zbog njenih zlatnih zuba - izjavila je Dragana Krstić Šebez, ćerka pokojne Dragice Krstić.

NOVO OPELO

Razočarani i povređeni sa hrišćanske strane zbog toga što je neko dirao telo pokojnice, porodica je odmah kontaktirala sa sveštenikom i zakazala opelo.

- Ovo je zaista nečuveno. Čim se čuje ime Srđan Škrbić, mi u Banovcima znamo da je reč o nekom krivičnom delu. Ipak, niko od nas nije mogao da pretpostavi da je taj čovek sposoban za nešto ovako. Nije na meni da sudim, ali ovo što je uradio u svakom normalnom čoveku budi najveće zgražavanje, tugu, gnev i potrebu za osudom - razočarana je sugrađanka pokojne učiteljice.

Optužio zeta

Srđan Škrbić je pre hapšenja napisao bizarnu poruku Dragičinoj ćerki Dragani, u kojoj se pravda da policija u njegovoj kući prilikom pretresa nije ništa pronašla.

"Ovo što je urađeno samo može sektaš, narkoman ili onaj koji duguje ljudima pare. Ja lično imam para, prodao sam nekretnine...", napisao je Srđan ispod vesti o skrnavljenju groba učiteljice, a potom je za zločin optuživao Draganinog supruga.

Kazna za ovo krivično delo članom 354 povreda groba predviđena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Podsetimo, sumnja se da su Srđan Škrbić i Miroslav Kosić 1. decembra pomerili betonsku ploču sa groba na groblju u Starim Banovcima, otkopali zemlju i iz kovčega ukrali nekoliko predmeta od zlata koje su kasnije prodali.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading