Novi detalji hapšenja mafijašica iz Aleksinca: Bibliotekarka reketirala bogataše

Autor:

Hronika

05.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fatalna mafijašica noću reketirala, a danju radila u biblioteci! Kako Srpski telegraf saznaje, Sonja S., koja je sa drugaricom Marijom V. i njihovim prijateljem Aleksandrom K. iznuđivala novac od penzionera Staniše K. (68), bila je zaposlena kao čistačica u aleksinačkoj riznici knjiga!

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Sonja i Marija

Sonja, Marija i Aleksandar uhapšeni su krajem novembra na delu, kada su od Staniše uzeli 1.000 evra u novčanicama koje je policija prethodno obeležila. Izvor blizak istrazi tvrdi za naš list da ovaj devizni penzioner nije jedina žrtva ove trojke, te da se sumnja da je Sonja i posao u biblioteci "Vuk Karadžić" u Aleksincu dobila reketom, što direktor ove institucije demantuje!

- Pojedini lokalni moćnici su zapadali u ozbiljne kockarske dugove, zbog čega su bili primorani da uzimaju novac na kamatu. Kako nisu imali da vrate pare, odlučili su da prebiju dug, i to tako što će zaposliti Sonju. Tako se ona našla u biblioteci - tvrdi izvor Srpskog telegrafa koji je želeo da ostane anoniman.

Naš sagovornik navodi da je Sonja zaposlena na mestu čistačice, ali da se u poslednje vreme ponašala kao gazdarica.

Foto: facebook.com

Direktor biblioteke: To su gluposti. Sonja je dobila posao jer nam je bila potrebna čistačica

- Ona je, bez ikakvog pitanja, na račun biblioteke u prodavnicama uzimala robu za lične potrebe. Uvek je primala punu platu bez obzira na to što nije redovno dolazila na posao i što je radila šta je htela. Odlazila je kad je htela, a mesto u biblioteci koristila je kao pokriće. Sumnja se da je umešana i u trgovinu drogom, što se takođe ispituje. Kamere u biblioteci su isključene. Mnogi sumnjaju da je to urađeno upravo kako Sonja ne bi bila razotkrivena - dodaje naš izvor.

Marija očitavala struju

Osim Sonje S., i uhapšena Marija V. trudila se da svakodnevno vodi normalni život. Staniša K., kog su njih dve reketirale, ispričao je za naš list da Sonju ne poznaje, ali da je Mariju i ranije viđao, i to svakog meseca, kada mu je dolazila u kuću da mu očitava struju.

Demanti

Povodom ovih spekulacija pozvali smo direktora biblioteke Vojkana Popovića, koji je sve demantovao.

- Ma dajte, to je čista glupost! Tačno je da Sonja radi kod nas u biblioteci. Ona je 2012. dobila posao potpuno regularno jer je bila potrebna čistačica. Što se tiče biblioteke, ja sam samo postavljeno lice, a da li će se protiv Sonje pokrenuti neki postupak, to je stvar osnivača, koji mi daje direktive, a ne mene - kaže Popović.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pretili bombom, tražili 14.000 evra

Krimi-trojac Sonja S., Marija V. i Aleksandar K. uhapšeni su krajem novembra zbog sumnje da su mesecima reketirali penzionera iz sela Donji Ljubeš kod Aleksinca. Oni su od nesrećnog čoveka pokušali da iznude 14.000 evra uz pretnju da će ga ubiti i baciti mu bombu na kuću. Osumnjičeni su privedeni na delu, prilikom primopredaje novca.

Izvor: Sonja na posao dolazila i odlazila kad je htela i sve vreme primala punu platu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading