Pokušaj ubistva pekarke: Ahmo još leži u bolnici, kad se oporavi daće iskaz i biće u kućnom pritvoru

Autor: novosti.rs

Hronika

04.12.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ahmo Huseinović (60), koji se tereti da je, pre više od mesec dana, pokušao da ubije Gordanu Kukolj (37) u pekari na Banovom brdu, i dalje se nalazi u bolnici, potvrdila je, za "Novosti", Jovana Uhrin, portparol Urgentnog centra u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/Ahmo Huesinovic
Ahmo Huseinović

- Pacijentu je u ponedeljak urađena lekarska intervencija - kaže portparol. - Nakon toga je prebačen na Odeljenje neurohirurgije, pod budnim je nadzorom lekara u bolnici, i nije tačno da je pušten na kućno lečenje.

S druge strane, Gordana Kukolj, koja je tom prilikom ranjena, pre oko tri nedelje, je otpuštena iz bolnice. Kako se saznaje, i Gordana i Ahmo se oporavljaju, ali sporo, zbog čega se stalno odlaže njihovo saslušanje vezano za nemili događaj.

Kada se bude oporavio, Huseinović neće biti prebačen u zatvorsku bolnicu, odnosno u Centralni zatvor, jer mu je u međuvremenu Viši sud odredio kućni pritvor.

- Istraga se vodi i dalje - kaže Irena Bijeloš, portparol Višeg tužilaštva u Beogradu. - Mi smo odmah tražili određivanje pritvora za osumnjičenog, ali je sud procenio drugačije i odredio mu kućni pritvor. To nije neuobičajeno i nadamo se da će istraga ići u najboljem smeru, odnosno da ćemo i osumnjičenog, kao i njegovu žrtvu, čim se oporave i budu sposobni da daju izjave, moći da saslušamo. Nakon toga, biće saslušani i svedoci i preduzete i druge istražne radnje.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Mesto zločina

Kako se saznaje, sud je odluku o tome da Huseinović bude u kućnom pritvoru doneo 4. novembra, jer smatra da neće ometati istragu, pobeći ili počiniti novo krivično delo. Osim toga, starija je osoba, bolestan je i teško povređen. Kućni pritvor mu je određen bez elektronskog nadzora, ali on ima obavezu da se redovno javlja u određenu policijsku stanicu i - poštuje sva pravila određenog kućnog pritvora.

Huseinović se tereti da je 25. oktobra ušao u pekaru u Radničkoj ulici, gde je radila Gordana Kukolj i posle kraće svađe pucao joj u glavu i ruke. Nakon toga ispalio je hitac i sebi u glavu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading