Vanredna kontrola: Otkrivene 3 tone sumnjive garderobe u carinskim skladištima

Autor: Tanjug

Hronika

03.12.2019

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom kontrole nekoliko javnih carinskih skladišta u Beogradu od 29. novembra do 2. decembra carinici su u saradnji sa policijom, zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine poznatih robnih marki privremeno zadržali preko tri tone garderobe.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Među robom iz Turske koja je od strane nekoliko uvozničkih firmi iz Beograda smeštena u javna carinska skladišta do konačnog carinjenja, pronađeno je gotovo 30.000 odevnih predmeta čija originalnost je sporna.

O sudbini zadržane robe odlučiće nosioci prava ili njihovi ovlašćeni zastupnici, koji imaju rok od 10 dana da se izjasne o tome da li se radi o originalnoj ili falsifikovanoj robi.

Iz Uprave carina napominju da se javnim carinskim skladištima drži roba nad kojom tek treba da se sprovede carinski postupak i da za to vreme za nju odgovaraju držaoci skladišta.

Bez obzira što se zovu "carinska skladišta“ carinici nisu prisutni u njima, već samo vrše njihove redovne i vanredne kontrole, kako ne bi došlo do neovlašćenog postupanja sa robom i kako bi se osigurala njena istovetnost do konačnog carinjenja i puštanja u slobodan promet.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading