ARKANOVI PANCIRI ZAPLENJENI NA MARAKANI

Autor:

Hronika

26.09.2017

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je na stadionu FK Crvena zvezda "Rajko Mitić" u Beogradu pronašla 39 pancira. Kako Srpski telegraf saznaje, panciri najverovatnije potiču iz devedesetih godina, a navodno su pripadali Željku Ražnatoviću Arkanu, komandantu Srpske dobrovoljačke garde. Panciri su otkriveni u nedelju oko 15.45, samo sat vremena pre utakmice između crveno-belih i Vojvodine.

Željko Ražnatović Arkan (desno)

Rutinska kontrola

Prema rečima sagovornika Srpskog telegrafa iz istrage, utvrđuje se poreklo pancira, kao i ko ih je i zbog čega ostavio na stadionu najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

- Rutinskom kontrolom policija je otkrila kevlarske ploče koje se stavljaju u pancir radi zaštite od probijanja metaka. Panciri su pronađeni kod severoistočne tribine, u prostoriji koju koriste Zvezdini navijači i u kojoj se nalaze i ostali rekviziti za navijanje - kaže naš izvor.

Panciri prekriveni prašinom stajali na polici iza ulaznih vrata prostorije s navijačkim rekvizitima

Kako navodi, ova prostorija se otključava nekoliko sati pre početka utakmice.

- Ključ se nalazi u upravi stadiona i navijači dolaze ranije kako bi se pripremili i uzeli svu opremu namenjenu za navijanje. Nakon završetka fudbalskog meča, prostorija se zaključava, a ključ se vraća u upravu - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da su ploče bile na veoma uočljivom mestu.

Stajali na polici

- Panciri su se nalazili na polici iza ulaznih vrata i bile su prekrivene većim slojem prašine - dodaje naš izvor.

On kaže da zasad nije poznato ko je i kada doneo ploče u ovu prostoriju.

- Ne znamo kome kevlarske ploče pripadaju niti kada su donesene ovde. Pretpostavljamo da su tu već duže vreme pošto se na njima nalazilo mnogo prašine. Moguće da su ih doneli upravo navijači Crvene zvezde, ali se i dalje utvrđuju sve okolnosti u vezi s ovim slučajem - saopštava naš izvor.

ZAPLENE NA MARAKANI
* novembar 2013. Zaplenjeno 18 palica, stotinak baklji, tri noža, šest metalnih palica, sekira i čekić. Na stadionu otkriveni i metalna kuka za kačenje mesa, gumena palica, kabl, četiri teleskopska štapa, metalna šipka, dve motke, kao i bejzbol palica
* april 2014. Pronađeno 86 manjih i 64 velike dimne bombe, 80 baklji, replika pištolja i bokser
* april 2017. Neposredno pred početak utakmice na zvezdinom stadionu ispod severne tribine zaplenjeno oko 800 baklji

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading