(FOTO) BEZ TRUNKE SRAMA ZBOG ZLOSTAVLJANE DECE: Negovateljica iz pakla došla nasmejana u sud sa dečkom

Autor: D. PETROVIĆ

Hronika

03.12.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo je suđenje Đurđiji Alempijević, negovateljici iz pakla koja je optužena za zanemarivanje poverene joj dece.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Đurđija Alempijević sa dečkom

Ona, po savetu advokata, nije želala da se izjašnjava po pitanju optužnice. Njen advokat pokušao je da pobije sve tri tačke optužnice tvrdeći da dela zapravo nije ni bilo, te da dete nije povređeno.

Đurđija je, podsećamo, bivša negovateljica iz Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj krišom je snimljena kako grubo za rukicu drži, a potom baca dvogodišnjeg dečaka M. N. u krevetac. Potom je svojim mobilnim telefonom slikala drugo dete što je strogo zabranjeno. Skandal je izbio kada je ovaj snimak dospeo u javnost, a ona je momentalno dobila otkaz.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Njen advokat Miro Orović zatražio je od sudije da se snimak koji se pojavio u javnosti odbaci kao dokaz, jer je načinjen protivzakonito pošto je u slikanje i snimanje u Zvečanoskoj strogo zabranjeno.

Advokat optužene Đurđije oštro se usprotivio kada je tužilac zahtevao da se od mobilnog operatera zatraži listing njenih poziva kako bi se videlo kome je slala fotografije deteta koje je slikala. Orović je reako da je snimanje u Zvečanoskoj zabranjeno, ali nije krivično delo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Na suđenju je bio i Novica Zdravković, koji zastupa interese dvogodišnjeg deta M. N. koga je Alempijevićeva grubo maltretirala. On je tražio da se dostavi dokumentacija o zdravstvenom stanju dečaka nakon ovog incidenta kako bi se videlo da li je i koliko povređen.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Suđenje se nastavlja 26. decembra 2019. saslušanjem svedoka Maje Jelić koja je tajno snimila Đurđiju i koja treba da potvrdi veredostojnost snimka. Pored nje u svojstvu svedoka biće saslušan i Zoran Milačić, direktora Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Na suđenje Đurđija je došla sveže isfenirana, našminkana i u pratnji momka za koga se pretpostavlja da joj je dečko. S novinarima nije želela da komunicira, pa su predstavnici sedme sile koji su je čekali ispred suda mogli samo da slikaju njen dolazak i odlazak sa suda.

Za delo za kojoj se sudi Đurđiji Alempijević zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading