HORGOŠ: Zaplenjene kutije piškota pune lekova!

Autor: Tanjug

Hronika

25.09.2017

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, zaplenjeno je više od 3.000 tableta, većinom antidepresiva.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo finansija-uprava carina
Kutije od piškota pune lekova

Kako se u saopstenju navodi, prekršaj je otkriven u subotu u ranim jutarnjim časovima nakon pregleda autobusa kojim je 50-godišnji Tutinac prevozio putnike iz Novog Pazara u Geteborg.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, putnici su izjavili da imaju samo lične stvari, dok je vozač prijavio pošiljke.

Nakon detaljne kontrole dve putne torbe koje su bile smeštene u prikolici autobusa, pronađeni su lekovi sakriveni u kutije od piškota.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo finansija-uprava carina

Najviše je bilo leka apaurin, 2.190 tableta, a među zaplenjenim lekovima za lečenje depresije i nesanice nalazili su se i sanval, dormikum, stilnoks i nipam, kao i ksanaks za lečenje anksioznosti i rivotril, koji se koristi u lečenju epilepsije.

Prema podacima Uprave carina, od početka godine ukupno je zaplenjeno gotovo 84.000 raznih lekova, od čega su oko 16.000 bili lekovi za potenciju. Podsećamo da krijumčareni lekovi mogu ozbiljno da ugroze zdravlje i bezbednost ljudi jer ih ne prati nikakva dokumentacija kao potvrda njihovog kvaliteta i ispravnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading