Pozvala sam je i čula vrisak! Živadinkina ćerka otkrila šta se desilo u kući strave u Šapcu, monstrum je izdeformisao ženu od batina

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

30.11.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živadinka Tomić (73) brutalno je početkom novembra pretukao njen rođak Slobodan Tomić (35) u Mačvanskom Pričinoviću kraj Šapca, a lokalna policija - uprkos naredbi tužilaštva - do danas nije uspela da pronađe nasilnika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priča o užasavajućem nasilju u mestu kraj Šapca najpre se pojavila na društvenima mrežama, na Fejsbuk grupi "Stop nasilju nad ženama", gde se oglasila Živadinkina ćerka Danijela

- Napad se desio 6. novembra. Zadobila je teške telesne povrede i provela osam dana u bolnici, puštena je kući, ali tamo ne može da ode jer počinilac nije uhapšen. Policija u Šapcu tvrdi da ne može da ga nađe, da nekako uvek uspe da im pobegne. Ja sam ih dva dana posle nemilog događaja zvala i rekla da je on viđen kod svoje kuće, rekli su: "Dobro". Niko nije došao da proveri to. Ja trenutno majku krijem i ne smem da je pustim kući, na šta mi policija kaže da ne mogu da mi pruže zaštitu, već da je negde sklonim. Prošlog petka sam išla u policijsku stanicu i pitala šta da radimo, moramo otići do kuće, jer to je seosko domaćinstvo, imaju životinje koje treba obići i nahraniti. Gospođa koja je taj dan bila dežurna mi je rekla: "Svašta, zašto ne biste smeli otići kući?" - napisala je Danijela.

- On je moju majku napao prvi put još pre dve godine. Oni žive kuća do kuće u selu - njegov pas je utrčao u dvorište moje majke i očuha. Tada je, prilično besan, "upao" kod njih u dvorište, vičući i tražeći psa... Iako ga je moja majka uveravala da životinja nije kod njih, on je otišao, vratio se sa sekirom i nožem - priseća se za "Blic" Danijela Tomić.

Tada je, nastavlja, utrčao u kuću nesrećne žene, udario je sekirom dva puta, rasekao nožem i otišao uz pretnju: "Ako ovo prijaviš, vratiću se i ubiću te, šta je za mene da odležim 20 godina".

- Na saslušanje smo čekali 13 meseci. U međuvremenu, on je u zatvoru bio pola godine zbog nekog drugog dela - dodaje Danijela.

Kada je, početkom ovog meseca, obema stranama konačno stigao poziv na saslušanje, Danijelu je majka pozvala i priznala da se tek sada plaši za svoju bezbednost.

- Uveravala sam je da nema čega da se plaši, da sada kada se vodi policijski postupak neće smeti da joj priđe sigurno - kaže Danijela.

Međutim...

- Tog dana, majka me je pozvala na telefon, a u pozadini sam ga čula kako se dere na mog očuha. U sledećem momentu, moja majka je vrisnula na telefonsku slušalicu, a onda, ništa... Tišina - jedva izgovara Danijela.

U tom momentu je, nastavlja ona, ispostaviće se, nasilnik razvalio vrata, uhvatio nesrećnu staricu za glavu i počeo da je udara o zid.

- Posle prvog udarca izgubila je svest i probudila se tek u bolnici. Još joj nisam pokazala fotografije kako je izgledala, ona mislim nije ni svesna kakve joj je povrede naneo. Fizički, sada je malo bolje, ali psihički...jako, jako loše. I dalje živi sa nama u kući, ne sme da ode svojoj. Ja sada, posle svega, želim da se podigne svest i da on kada bude priveden ne bude shvaćeno olako, nego da je on nasilnik, on je krao, udarao devojku autom...

Kako nezvanično saznajemo, policija intenzivno traga za osumnjičenim, a u ceo slučaj je uključeno i šabačko tužilašto, tako da su preduzete sve zakonske radnje.

- Nasilnik je poznat policiji i više puta je bežao i krio se... Ima debeo dosije - potvrđuje naš izvor upoznat sa slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading