Bogu hvala! Dečak na kojeg je pala ograda u školi van životne opasnosti

Autor: novosti.rs

Hronika

28.11.2019

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestogodišnji dečak B. V. na koga je juče pala ograda u dvorištu Osnovne škole "Duško Radović" na Klisi, danas je stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti.

RepublikaFoto: Bolnica
Foto: Ilustracija

- Danas sam bila u poseti dečaku, u Dečjoj bolnici i on je stabilno i van životne opasnosti. U školi je danas prosvetna inspekcija, koja uMonstrumi iz Zemuna: Srednjoškolac poveo tatu i njegove prijatelje, pa kod škole krvnički tukli dečaketvrđuje okolnosti i činjenice u vezi sa jučerašnjim incidentom. Ono što mogu reći, jeste da je škola juče, nakon incidenta, uradila sve po propisima, obavestila roditelje, nadležne organe, a stalno sam na vezi sa bolnicom, gde dečak leži - kaže direktorka Osnovne škole "Duško Radović", na Klisi Slavoljupka Mihajlović.

Gradska uprava za obrazovanje juče je naložila vanredan inspekcijski nadzor, odnosno pregled svih osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu, a član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić rekao je da će on lično zahtevati da se utvrdi u kakvom je stanju mobilijar u svim školama. Takođe, insistiraće se i na utvrđivanju odgovornosti škole na Klisi i direktorke, a u vezi sa konkretnim incidentom koji se juče dogodio.

Roditelji đaka koji idu u Osnovnu školu "Duško Radović" na Klisi, kažu da je jučerašnji incident samo poslednji u nizu, "te da ta škola ima pregršt nagomilanih problema od ranije, a jedan od njih je proces segregacije, koji se ne sprovodi na pravi način".

S druge strane direktorka Mihajlović kaže da su to "sve dezinformacije, odnosno da nisu dobro prenete", ali nije bila u mogućnosti da preciznije objasni ove navode, jer je bila sa inspektorima u školi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading