MUP i BIA u opasnosti! Uhapšena Danka Popović, odavala strogo poverljive informacije

Autor:

Hronika

27.11.2019

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tižilaštva u Šapcu Danka Popović jer je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će Popovićeva biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

Popovićevoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.


Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tižilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading