(VIDEO) Velika zaplena u blizini Stare Pazove: Pronađena laboratorija droge, uhapšena cela krimi grupa

Autor:

Hronika

26.11.2019

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašli su na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je P. K., odgovorno lice firme "Jovanjica" u čijem vlasništvu je pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, a kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), svi zaposleni u firmi "Jovanjica", dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni, nalaze se u pritvoru, koji im je određen od strane nadležnog suda.

Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P.K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading