Tito je kralj kokaina! Misteriozni Srbin švercuje TONE NARKOTIKA!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

25.11.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lov na narko-bosa Južnoamerički timovi za borbu protiv narko-trafikinga otkrili su da je glavni čovek koji drogom snabdeva istočnu Evropu misteriozni muškarac poreklom iz Srbije, koji nosi nadimak pokojnog maršala Josipa Broza. Istražitelji iz Latinske Amerike i Španije došli su do saznanja da je glavni balkanski narko-bos, koji kokainom snabdeva istočnu Evropu, misteriozni Srbin s nadimkom Tito.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako su preneli lokalni mediji, istražitelji su do imena balkanskog kralja kokaina došli zahvaljujući prisluškivanim razgovorima nedavno razbijenog nakro-klana braće Loza iz Argentine.

- Misteriozni Srbin je glavni finansijer pošiljki iz Perua. Ime Tito pominjali su članovi moćne krimi-bande braće Loza, koja je razbijena u decembru 2018. Otkriveno je da je ovaj klan tokom 2017. i 2018. godine često kontaktirao sa izvesnim Titom, koji je finansirao velike pošiljke narkotika iz Perua, Argentine i Kolumbije do evropskih luka - prenose mediji. Međutim, tamošnji istražitelji nisu uspeli da otkriju ko je misteriozni Srbin koji nosi nadimak maršala Josipa Broza Tita, pokojnog predsednika SFRJ.

Takođe, kako prenose lokalni mediji, latinoameričke agencije za borbu protiv trgovine narkoticima su u maju ove godine zaplenile 3,3 tone kokaina u peruanskoj luci Paita. - Droga je bila sakrivena u pošiljci meda i trebalo je da stigne do Holandije. Tada je uhapšen poznati automobilista Fernando de Olazbal, zvani Zevs. Sumnja se da je on bio glavna veza srpskog narko-bosa u Peruu - pišu mediji i dodaju da je ovo bila treća pošiljka kokaina za koju se sumnja da pripada Titu.

Identitet nepoznat

- U oktobru 2018. poslali su 65 paketa kokaina iz Perua u Amsterdam. Droga je bila sakrivena u kontejnerima. Druga pošiljka u isti grad otpremljena je u martu 2019. i ona je bila teška pola tone. Treća pošiljka trebalo je da iz peruanske luke krene u maju, međutim, istražitelji su je presreli i zaplenili - pišu mediji.

Slali drogu brodovima i avionima KOKAIN KRILI U AVOKADU, BANANAMA I MEDU

Nakon hapšenja pripadnika klana Loza, istražitelji su došli do saznanja da su oni kokain iz južnoameričkih luka uglavnom slali u tovarima banana i avokada, a sarađivali su i sa peruanskim biznismenom koji se bavi proizvodnjom i transportom meda, tako da su kokain krili i među tim pošiljkama. Takođe, otkriveno je da su drogu transportovali brodovima, ali i privatnim avionima.

Inače, klan braće Loza, od kojih je izvesni Tito kupovao kokain, razbijen je u decembru 2018, kada su u Argentini i Španiji uhapšeni članovi klana.

Prisluškivali klan

- Policija je dugo prisluškivala i tajno snimala ovaj klan, tako da su uspeli da raskrinkaju šemu po kojoj su radili. Klan je imao sedište u Latinskoj Americi i Barseloni. Upravo u tim presretnutim razgovorima članovi klana pominjali su Srbina kao jednog od glavnih kupaca i kao čoveka koji je vodeći bos na Balkanu. Međutim, istražitelji nisu uspeli da otkriju Titov identitet, a pohapšeni članovi klana Loza ne žele da otkriju prava imena svojih kupaca s kojima su uglavnom komunicirali preko šifara i nadimaka - otkrio je izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading