Ispovest žene koja je godinama trpela nasilje: Muž me tukao i kad ne operem sudove! Od stresa sam dobila tumor!

Autor:

Hronika

26.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje je počelo nakon rođenja prvog deteta. Moj suprug je imao običaj da me s vremena na vreme pretuče zbog nekih glupih stvari, poput toga da zakasnim po dete u vrtić ili ne operem sudove, priča u potresnoj ispovesti za Srpski telegraf majka četvoro dece A. S. (ime poznato redakciji), koja je godinama trpela brutalno nasilje.

RepublikaFoto: youtube.com/Ministarstvo RZS
PODRŠKA Ministar Đorđević u razgovoru sa A. S.

Više prijava

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležen je juče, a ove godine u Srbiji značajno je povećan broj podnetih prijava protiv nasilnika. Ipak, iako je ovo značajan pomak u odnosu na prethodne godine, pojedine žrtve se i dalje plaše da prijave nasilje. Jedna od njih bila je i A. S., koja je iz straha ćutala sve dok od posledica monstruoznog iživljavanja njenog supruga nad njom nije završila u bolnici.

- Poslednje batine koje sam doživela bile su najstrašnije, i to je bio prelomni trenutak. Tom događaju prisustvovala su i moja deca, a dvoje još uvek pamte i imaju posledice zbog svega toga. Nakon toga sam ga prijavila policiji. Odmah su reagovali i uhapsili ga, a mene odveli u dom zdravlja. Svaki put kad se setim tog događaja, kao da ponovo proživljavam batine - kaže nesrećna žena potresnim glasom.

Kako navodi, niko iz njene porodice nije znao šta je trpela godinama.

Đorđević: Nasilnike najstrože kazniti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je juče žrtvu nasilja A. S. i izjavio da će se založiti da ona i njena porodica dobiju bolji smeštaj, kao i to da njihova bezbednost bude na najvećem mogućem nivou.

- Hrabrost ove žene je to što je prijavila nasilje i to je glavna poruka svima onima koji trpe nasilje - da odmah prijave nasilnike jer će država stati u njihovu zaštitu. Želimo da pošaljemo jasnu poruku da kao društvo želimo da iskorenimo nasilje, da se ovakve stvari ne dešavaju. Moramo da javno pričamo o nasilju i da vinovnike ovakvih dela osudimo na najstrože kazne - rekao je Đorđević.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Stefanović: Narukvice za nasilnike

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je ostvaren izvestan napredak u borbi protiv nasilja, ali da u Srbiji i dalje veliki broj žena koje zbog straha, ekonomskih posledica, osećaja stida i sramote ne prijavljuje nasilje. On je podsetio i na uvođenje nove mere, koja za cilj ima smanjenje nasilja.

- Uvođenje sistema narukvica za žrtve i počinioce porodičnog nasilja će omogućiti da se žrtva pravovremeno upozori da se u njenoj blizini nalazi osoba kojoj je izrečena hitna mera - rekao je Stefanović.

- Ćutala sam iz straha šta bi mogao da mi uradi. Nisam smela da kažem nikome. Prijatelje nisam ni imala jer mi je on branio pošto je bio posesivan i ljubomoran. Osetila sam olakšanje kada su ga osudili, ali je u meni sve već bilo ubijeno. Emotivno sam bila slomljena i nisam bila u stanju ni za šta! Posle svega što sam doživela, ja sam se razbolela i dobila tumor dojke od pretrpljenog stresa - kaže A. S. i dodaje da je nasilnik neretko, sem prema njoj, bio grub i prema deci.

Širom Srbije juče je obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Prijavite nasilnike

Ipak, danas se konačno oseća bezbednije, ali kaže da i dalje postoji strah s obzirom na to da nasilnik za nekoliko meseci izlazi iz zatvora, nakon što je odslužio višegodišnju robiju.

- Strahujem za svoju i bezbednost dece zbog toga. Ipak, želim da poručim ženama koje su žrtve nasilja da se ne plaše, već da nasilnike prijave nadležnim organima. U suprotnom, samo će biti sve gore i gore, a može se desiti i ono najgore - kaže žrtva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading