Detalji o eksploziji u Kruševcu: Deminer povređen dok je uklanjao bombu!

Autor:

Hronika

26.11.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan pripadnik čete za protivdiverzionu zaštitu MUP Srbije povređen je tokom deaktiviranja eksplozivne naprave u Kruševcu. U jednom trenutku na eksplozivnoj napravi se aktivirala kapisla, a policajac Dragan K. je, srećom, zadobio samo lakše povrede.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Pomoć iz Beograda

Detonacija je odjeknula juče ujutru oko 11 časova u Ulici Gavrila Principa. Kako saznajemo, eksplozivna naprava bila je ostavljena u kesi koja je bila zakačena na ogradu jedne porodične kuće. Nju je primetio vlasnik kuće Zoran B. i istog momenta prijavio policiji.

- Odmah je na lice mesta poslata jedna patrola. Vlasnik kuće im je pokazao kesu i rekao da je zabrinut jer sumnja da je unutra prava bomba. Kada su njegove sumnje potvrđene, u pomoć su pozvani pripadnici čete za protivdiverzionu zaštitu iz Beograda. Odmah je zatvorena ulica, a stanovnici su upozoreni da iz preventivnih razloga ostanu u svojim kućama - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ko je i zbog čega ostavio bombu na ogradi, još se istražuje

Nakon što je došlo do eksplozije, policajcu koji je pokušao da onesposobi bombu je pomoć ukazana na licu mesta, a potom je prevezen u kruševačku opštu bolnicu, na odeljenje hirurgije. Kako nezvanično saznajemo, on je zadobio lakše povrede prstiju i sada se oseća dobro.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Hronologija nesreća

  • 2017. -  Deminer Milorad Babić (61) povređen je u maju mesecu prilikom čišćenja vojnog aerodroma "Dubinje" kod Sjenice. Nesreća se dogodila kada je eksplodirala kasetna bomba. Babić je zadobio naprsnuće skočnog zgloba desne noge, povrede stopala, a pogodio ga je i geler u blizini oka. Srećom, povrede nisu bile opasne po život.
  • 2016. - Deminer Centra za razminiranje Srbije Mladen Gluhović sa Pala teško je povređen na Kopaoniku prilikom uklanjanja i uništenja zaostalih bombi iz NATO bombardovanja 1999. godine. Njemu su konstatovane povrede očiju, lica, grudnog koša i gornjih ekstremiteta, od kojih se, srećom, uspešno oporavio.
  • 2012. - Rade Alempijević, koji je radio na razminiranju terena na Kopaoniku nastradao u septembru, kada je eksplodirala kasetna bomba. Nesreća se dogodila u blizini vojne baze na Pančićevom vrhu
  • 2012. - Vodnici Slaviša Marković i Nebojša Milić poginuli su dok su uklanjali zaostale NATO bombe u blizini vojnih objekata na Kopaoniku. Od jake detonacije Marković je poginuo istog trenutka, a njegov kolega Milić je izdahnuo, takođe na licu mesta, nakon 15 minuta

Motiv nepoznat

Uviđaj na licu mesta obavila je kruševačka policija, a slučaj je prepušten Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. O motivima ostavljanja eksplozivne naprave, kao i o njenim karakteristikama, još uvek nema detalja.

- Obavljen je razgovor sa vlasnikom kuće Zoranom B, ali i sa njegovim komšijama. Ko je i zbog čega ostavio bombu na ogradi, trebalo bi da utvrdi istraga koja je u toku - kaže naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading