PONOVO IZA BRAVE! Jeličiću određen pritvor : Pravio haos u sudnici, a onda je prekršio zabranu napuštanja stana

Autor: Tanjug

Hronika

25.11.2019

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud ponovo je odredio je pritvor optuženom pripadniku "valjevske grupe" Zoranu Jeličiću (40) jer je prošle sedmice prekršio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), što se smatra bekstvom.

Zoran Jeličić

Njemu je odlukom krivičnog vanpretresnog veća suda kućni pritvor zamenjen pritvorom zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

On se od marta nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, u selu kraj Valjeva gde ima prijavljen boravak, a od pre par dana je opet u pritvoru.

Inače prošlog ponedeljka u nastavku suđenja "valjevskoj grupi" on je teatralno pokušao da se navodno ubije u sudnici malim metalnim predmetom, posekavši se lakše po vratu.

Jeličić je prema pisanju nekih medija prošlog četvrtka je pronađen krvav nasred kolovoza u selu Čučuge kod Valjeva, a neposredno posle toga je prevezen u bolnicu, ali nije otišao kući već ga je primetila policija i zadržala.

 

 

S obzirom na to da je imao elktronsku narukvicu, a za izlazak iz kuće nije tražio odobrenje nadležnih, što je bio u obavezi da učini, on je prekršio meru kućnog pritvora, odnosno zabrane napuštanja stana.

Suđenje "valjevskoj grupi" traje više od 11 godina, a od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina je odložena na zahtev odbrane.

Ovoj grupi suđenje je počelo u aprilu 2009. godine i od tada su promenjena tri sudska veća, a jedna prvostepena presuda bila je ukinuta odlukom Apelacionog suda koji je naložio ponavljanje suđenja, rečeno je Tanjugu u Specijalnom sudu pred kojim se vodi postupak.

Inače, Jeličić je u ponedeljak sebi nameo lake površinske povrede na vratu u toku suđenja u Specijalnom sudu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine, rečeno je Tanjugu u tom sudu.


Njega je pravosudna straža sprečila u daljem samopovređivanju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading