STRAŠNA SMRT! Detalji tragedije u Mirijevu: Starica stradala u požari, žar cigarete zapalio krevet

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

24.11.2019

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požar koji je u nedelju posle 8.00 zahvatio stan u mirijevskoj ulici Duška Radovića 5d, nastradala je Vidosava M. (88). Požar je buknuo u prizemlju zgrade, a prema nezvaničnim informacijama, uzrok vatrene stihije bio je opušak cigarete.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Miris paljevine i gust dim probudili su komšije nastradale Vidosave, koja je živela sama i čiji sin i snaha već godinama žive u SAD. Najbliži komšija pozvao je vatrogasce, a prvi je u pomoć pritekao upravnik zgrade.

obili smo poziv oko 8.10 sati da je stan u plamenu. Na teren je izašlo dvoje vatrogasnih kola sa osam vatrogasaca. Požar je ubrzo ugašen, ali je žena starosti oko 80 godina nastradala - rekli su u MUP.

Kako "Novosti" saznaju, vatrogasci su ženu zatekli u krevetu, koji je izgoreo. Vatrena stihija zahvatila je i klima-uređaj, kao i ormar.

- Baka je bila slabo pokretna i živela je sama - govori jedan od suseda.

- U posetu su joj svake nedelje dolazile tri žene, koje je njen sin plaćao, da joj pomažu, skuvaju nešto, srede stan. Bila je strastven pušač, i nije ovo bio prvi put da je zapalila krevet. Poslednji takav incident dogodilo se pre mesec dana. Srećom, tada je jedna od tih žena bila prisutna, pa je brzo reagovala i ugasila vatru koja je zahvatila posteljinu.

Stanari ove zgrade, kažu da se to dogodilo i ovog puta jer je Vidosava pušila i kada je bila sama. Sada, nažalost, nije bilo nikoga u stanu ko bi joj pomogao.

Stradala i mačka

Stan u Mirijevu, u kome je žena nastradala je zapečaćen posle policijskog uviđaja. Osim policije, i vatrogasaca na teren su izašle i službe "Veterine Beograd", pošto je Vidosava imala mačku, koja je uginula usled velike količine ugljen-monoksida u stanu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading