Maturant svedok na suđenju za krađu testa iz matematike: Rešenja mi je poslao drug, pa sam ih prosledio dalje

Autor: novosti.rs

Hronika

23.11.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušanjem svedoka juče je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Igoru Stamenkoviću, mašinisti rotoštampe u "Politici a.d." , koji je optužen da je u junu ove godine ukrao test iz matematike za malu maturu, a koji se inače brani sa slobode.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Na prošlom pretresu Stamenković se nije pojavio zbog zdravstvenih problema, a juče je došao u sud, gde je rekao da je sposoban da prati suđenje i da je otpušten iz bolnice posle šest dana ležanja. Sud je juče saslušao četrnaestogodišnjeg L. V. koji je u sudnicu došao sa ocem M. V.

- Test sam dobio preko društvenih mreža od druga, koji je sin optuženog. On mi je kazao da je to test iz matematike i ja sam ga proširio dalje. Ali, već ujutro, video sam u novinama da je test "provaljen" i da je matura otkazana, što nam je kasnije potvrđeno i u školi - rekao je svedok.

Na pitanje tužioca kakav je test dobio od Stamenkovićevog sina, svedok je odgovorio da je pisan rukom.

- Bio je pisan rukom, na običnom papiru. Bili su tu zadaci i mislim i rešenja - dodao je on.

Svedok kaže da, kada je dobio test, nije ga shvatio ozbiljno, jer je i pre toga, društvenim mrežama "protutnjalo" mnogo testova za polaganje male mature.

- Svi učenici u školi pričali su kako mogu da nađu testove za maturu. Dobijali smo ih i širili po društvenim mrežama, ali ne znam da li su bili pravi ili lažni - rekao je on.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Igor Stamenković

Suđenje se nastavlja u decembru saslušanjem Stamenkovićeve supruge, sina, kao i dvojice kolega sa posla.

Podsetimo, Stamenković, inače, otac tadašnjeg osmaka iz Osnovne škole "Karađorđe" u svojoj odbrani je rekao da nije kriv i da odbija optužbu u celosti. Prilikom saslušanja je priznao policiji da je tokom procesa štampanja testova za malu maturu iskoristio zastoj u radu štamparske mašine.

Stamenković je, dok su drugi popravljali mašinu uzeo test iz matematike, otišao u toalet i tamo ga slikao mobilnim telefonom. U svojoj odbrani je tvrdio da iz štamparije nije uzeo test, već je izneo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto toalet-papira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading