(FOTO) UTAJILA 6 MILIONA EVRA: OVO je Golubovićeva prijateljica na čiju kuću su bačene bombe!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

22.11.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena na čiju su kuću na Zvezdari bačene dve bombe, Biljana Lukan (53), od ranije je poznata policiji ali i javnosti, i to kao glavna finansijerka Kristijana Golubovića. Istražnim organima poznata je i po utaji poreza. Reč je o šest miliona evra koje je utajila kao vlasnica otpada sekundarnih sirovina sa još sedam osoba.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Noćas oko tri sata iza ponoći, na porodičnu kuću Biljane Lukan u kojoj su u trenutku eksplozije bila i njena deca, bačene su dve eksplozivne naprave - jedna u dvorište, a druga na kuću. U incidentu niko nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na parkiranom automobilu i fasadi kuće.

Biljanu Lukan godinama unazad srpska javnost poznaje kao blisku prijateljicu kriminalca i učesnika rijaliti programa Kristijana Golubovića. Mnoštvo skandala pratilo je odnos ove kontroverzne žene i Golubovića o kojima su mediji naširoko izveštavali.

Tako su portali pisali da je Biljana Lukan "opsednuta Golubovićem". Upoznali su se preko Kristijanove majke koja je živela sa Golubovićem u istom soliteru na Konjarniku. Uprkos tome što je majka četvoro dece, centar njene pažnje postao je Golubović kome je davala novac, a na pitanje novinara da objasni njihov odnos govorila je da je član njegovog pravnog tima, tvrdeći da je on "dobar čovek i da mu je zatvor namešten".

O njihovom odnosu pisali su i kada je Biljana navodno stupila u odnos sa Golubovićevim prijateljem iz ćelije, Slobodanom Ivanovićem Bosketom, sa kojim se Golubović zbližio tokom izdržavanja kazne u zatvoru.

 

 

Kurir je tada pisao da je Golubović spojio Ivanovića i Biljanu i njih dvoje su zatim stupili u vezu. Međutim, Ivanoviću je zasmetalo navodno to što Biljana previše novca daje Goluboviću, što je ova ispričala svom dugogodišnjem prijatelju. Nakon jedne svađe na Biljaninom otpadu, Ivanovića u strahu od Golubovića pristaje na nagovor da snimi seksualni odnos sa Biljanom, kojim ju je Golubović kasnije ucenjivao.

Biljana Lukan čak je navedena i kao organizator neuspelog javnog skupa na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u znak podrške Goluboviću, na koji je došlo tek nekoliko desetina ljudi.

Utaja 6.000.000 evra

U žižu javnosti dospela je i 2015. godine, kada je, kako je tada preneo isti portal, sa još sedam osoba, Biljana Lukan utajila 6.000.000 evra tako što su davali lažne podatke o stečenim prihodima. Grupa je pribavljala i davala lažne račune i otpremnice o prometu sekundarnih sirovina i građevinskog materijala.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading