Lekari morali Jeličiću da ušivaju vrat! Prvo se klao u sudnici, sad ga taksista pronašao bez svesti na putu

Autor: T. M.

Hronika

22.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Jeličić (51), jedan od optuženih iz "valjevske grupe" koji je u sredu pokušao da se zakolje u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, juče rano ujutru pronađen je bez svesti u selu Čučuge kod Uba!

Zoran Jeličić

Jeličića, koji se tereti za brojna krivična dela, među kojima i ubistvo Željka Đedovića 2009, pronašao je taksista i odmah ga odvezao u bolnici, tvrdi za naš list advokat optuženog Dragoljub Đorđević.

Pretpostavlja se da je optuženom koji je u sredu ujutru tokom suđenja sebi prerezao vrat i ruke pozlilo nakon otpuštanja sa Vojnomedicinske akademije, na kojoj je zbrinut posle incidenta.

- Mom branjeniku su dežurni lekari konstatovali samo neke ogrebotine. Nisu ga zadržali u bolnici i čovek je, tako povređen, krenuo da se vraća kući u Valjevo i nestao! Njega je u petak oko tri ujutru pronašao taksista na nekom seoskom putu u Čačugama kako leži bez svesti - tvrdi Đorđević.

Advokat: Nisam aplaudirao

Advokat Dragoljub Đorđević, koji je kažnjen sa 150.000 dinara jer je navodno aplaudirao nakon incidenta u sudnici, tvrdi da je nije tačno da je to uradio.

RepublikaFoto: youtube.com/Pink.rs

- Moje kažnjavanje je posledica slabosti suda. Prvo, nisam aplaudirao, jer kada neko aplaudira, onda je to pohvala radu suda. Cela atmosfera napetosti u sudu je posledica ponašanja sudije i sudskog veća, a reakcija Jeličića usledila je nakon grubog kršenja njegovog prava na odbranu - kaže Đorđević.

Kako navodi, Jeličić je nakon toga hitno odvezen u valjevsku bolnicu.

- Lekari su konstatovali da je u polusvesnom stanju i morali su da mu ušivaju vrat, šokirani što to nije učinjeno na VMA s obzirom na povrede koje je imao! Izgubio je dosta krvi i polomljen mu je prst na desnoj ruci, verovatno prilikom intervencije obezbeđenja. Posle intervencije je prevezen na neuropsihijatriju, odakle je ubrzo pušten. Da li je otišao u kućni pritvor ili pritvor, ne znam jer sa branjenikom ne mogu da stupim u kontakt od tada - dodaje Đorđević.

Podsetimo, Jeličić je pokušao da se ubije tokom pretresa, nezadovoljan dosadašnjim tokom suđenja. On se u jednom trenutku javio za reč, izašao za sudsku govornicu i rečima da "ne može drugačije da dođe do pravde" izvadio iz džepa žilet i sebi prerezao vrat i ruke. Jeličić je na suđenje došao iz kućnog pritvora. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading