Prošlo je 8 meseci od svirepog zlostavljanja Ivane: Roditelji Đorđa Lackovića konačno progovorili o monstuoznom ponašanju sina

Autor: telegraf.rs

Hronika

20.11.2019

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle osam meseci, koliko je prošlo od kada je njihov sin Đorđe Lacković uhapšen zbog sumnje da je pretukao devojku Ivanu Filipović i kasnije optužen za nasilje u porodici, o ovom slučaju govorili su njegovi roditelji, otac Zoran i majka Snežana Lacković.

RepublikaFoto: facebook.com/djordje lackovic
Đorđe Lacković

Oni za Telegraf.rs ističu kako im je dovoljno mučno što im sin leži u zatvoru, saosećaju i sa Ivanom zbog svega što je preživela i svesni su da će javnost prvo pomisliti da im je namera da preko medija brane svoga sina.

Naprotiv, oni osuđuju što je Đorđe tukao Ivanu.

"Voleli smo Ivanu, samo 4 dana pre užasnog događaja donela mi je poklon za Osmi mart"

Žao im je što na drugi način nije razrešen problem između njih, zbog kojeg su se prvo posvađali, a onda je on nasrnuo na nju. Jasno im je da vreme ne može da se vrati i da su posle nemilog slučaja uništena dva mlada života - njihovog sina i njegove sada već bivše devojke.

Ističući da ni trenutka ne opravdavaju nasilje, roditelji Đorđa Lackovića kažu da veruju da će sud utvrditi pravu istinu o tome šta se dogodilo među njima, pa se završilo tako kako se završilo.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ivana Filipović

Pričaju kako u njihovoj vezi nije bilo nikakvih problema. Ivana i Đorđe su se mnogo voleli, zabavljali su se duže od godinu dana i poslednja četiri meseca živeli zajedno u iznajmljenom stanu.

Uz svog sina, Ivanu su zavoleli i roditelji. Kažu da ona nije prva Đorđeva devojka koju su upoznali, ali im se od svih najviše dopala. Opisuju je kao ćutljivu, kulturnu i obzirnu devojku. Samo četiri dana ranije iz Novog Sada je došla u Klenje samo da bi Snežani donela poklon za 8. mart.

"Nije je pretukao zbog ljubomore, razlog je skroz drugi"

A onda, 12. marta kada je Đorđe pozvao Ivaninog brata Ivana i rekao mu šta je uradio, zauvek je pukla skladna ljubavna veza dvoje mladih.

Javnost je, međutim, kako kažu roditelji Đorđa Lackovića, do sada znala samo jednostrane priče sa puno neistina, zbog čega su njihovog sina u medijima nazivali monstrumom, a javnost ga, kako kažu, osudila pre nego što je utvrđeno šta je istina i zbog čega se sve dogodilo.

- Đorđe nijednog trenutka nije negirao da je kriv što je na takav način postupio prema devojci. Otišao je posle toga kod nje u bolnicu, plakao je
i kajao se.

- Nije se skrivao od policije, nije bežao.

- U svojoj prvoj i jedinoj izjavi istražnim organima je ponovio da se kaje, da nije želeo da sve bude tako i da ne zna šta mu se dogodilo.

 

 

"Naš sin se kaje, nije želeo da se tako završi"

- Sada mu je jasno da je bilo mnogo drugačijih načina da prekine vezu sa Ivanom. Svemu je prethodila svađa kada je Đorđe saznao da Ivana nekome duguje novac i da ga nije vratila. Nije ljubomora u pitanju, kako se pisalo, već što ga je povredila tako što je od njega krila nešto što je on smatrao da je trebalo da zna - priča otac Zoran.

- Ispostavilo se da nije samo novac u pitanju, već i da je krila još neke druge stvari i to ga je razbesnelo - nastavljaju uglas priču roditelji.

- Ko zna kako bi neko drugi reagovao posle takvih saznanja o osobi koju voliš i sa kojom zajedno živiš... - bojažljivo kaže otac Zoran.

Ćutali su do zakazivanja glavnog pretresa

Po savetu advokata ne otkrivaju njima poznate detalje koje će izneti na sudu, ali od kada je glavni pretres 5. novembra odložen više nisu mogli i neće da ćute i sa strane posmatraju.

"Ivana bi se onesvestila da uđe u prostoriju u kojoj je Đorđe"

Roditelji su ogorčeni zbog toga što se oni dovode u vezu sa pretnjama koje su Ivana i njena porodica primili posle podizanja optužnice i neposredno pred početak sudskog procesa.

O tome su ranije čitali u medijima, a sve je u sudnici potvrdila i Ivanina advokatica. Roditelji Đorđa Lackovića kažu da je suludo da neko povezuje njih sa pretnjama jer bi to onda značilo da oni ne misle dobro svom sinu. Zato će advokati koje su angažovali u nastavku postupka od suda tražiti da Tužilaštvo u Šapcu kojem su Ivanini roditelji prijavili da primaju pretnje saopšti ko stoji iza njih.

Ivana Filipović se, naime, nije pojavila na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Novom Sadu. Preko advokatice je poručila da nije sposobna da se pojavi u istoj prostoriji sa Đorđem i da bi se onesvestila. Advokatica je krivičnom veću prenela i da je Ivanin otac potvrdio da je ona u lošem psihičkom stanju i da cela porodica ima policijsku zaštitu zato što su im upućivane pretnje i vršeni pritisci u vezi sa postupkom o čemu su, kako je rekla, obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

 

 

"Mi nemamo veze sa pretnjama njenim roditeljima. To sa svinjskom glavom nije slučajno"

Zoran i Snežana Lacković tvrde da oni i niko od članova porodice i drugova njihovog sina nikada nije pozivan u policiju ili tužilaštvo u vezi sa pretnjama. Zato žele da znaju ko je slao poruke i pretio pa je zbog toga cela njena porodica dobila policijsku zaštitu. Iako više nisu u kontaktu sa Ivanom i njenom porodicom, dodaju da je strašno što im je prećeno, a posebno je monstruozno što im je pred kućom ostavljena svinjska glava.

- Mi smatramo da to sa pretnjama i svinjskom glavom nije slučajno i sumnjamo da je to taktika da bi se pojačao pritisak na sud. Pretnje Ivani i porodici su upućivane u periodu kada se nešto preduzimalo u okviru sudskog postupka, kao kada je podnet zahtev za odbranu sa slobode ili pred sam početak suđenja. Neko piše preteće poruke i pisma i namešta da Ivana i njena porodica dobiju policijsku zaštitu, a Đorđe i mi ispadamo monstrumi i kriminalci iako nemamo veze sa tim.

- Ako je tačno da su prijavljivali kako je primila uvredljive i preteće poruke i da je tužilaštvo sprovodilo istragu, treba da se zna kako je istraga završena. Danas se bar lako dokazuje ko je poslao poruke telefonom. Što se tiče svinjske glave pred njihovom kućom, tek to je strašno. Zar to nije direktna pretnja po život? Zar to za tužilaštvo nije krivično delo zbog kojeg treba da odgovara onaj ko je to uradio? Mi kategorički tvrdimo da nismo u to umešani i tražimo da saznamo istinu - kaže majka Snežana.

"Proces će dugo trajati, treba otkriti pravu i celu istinu"

Otac Zoran sumnja da policija i tužilaštvo znaju ko je pretio Ivani i njenoj porodici i nada se da će do 16. januara, kada je zakazan nastavak glavnog pretresa, o tome biti obavešteno i krivično veće novosadskog Osnovnog suda.

- Zašto bi se, inače, nekome odredila policijska zaštita? Mi sumnjamo da da se sve zna i prikriva. Možda sve to nema nikakve veze sa Đorđem ili sa nama, ali ćemo tražiti da se na sudu kaže ko je to radio jer se naša porodica neopravdano dovodi u vezi sa tim. Ako treba, odazvaćemo se pozivu policije i tužilaštva i pomoći im da otkriju ko je slao poruke. Nećemo odustati dok se ne skine sumnja sa nas - dodaje otac Zoran.

Roditelji Đorđa Lackovića, osim što se nadaju pravičnom suđenju, očekuju da će proces dugo trajati. Navode kako ima dosta okolnosti koje će dokazati advokati koje su angažovali, počev od povreda koje je Ivana zadobila, policijskih i forenzičkih nalaza iz stana u kojem se sve odigralo.

- Mnogima je sve već bilo jasno samo zato što se dogodilo nasilje i Đorđa su unapred osudili na najtežu kaznu. Mi osuđujemo nasilje bez obzira što je to uradilo naše dete. On neka odgovara zbog toga, ali tek kad se utvrdi cela istina - poručili su roditelji Đorđa Lackovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading