Uhapšen radnik brze pošte iz Bora: Dostavljao drogu na KUĆNU ADRESU!

Autor: kurir.rs

Hronika

19.11.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan R. (32) iz Bora, vozač jedne privatne firme koja se bavi kurirskim poslovima i dostavom pošiljki na kućnu adresu, uhapšen je zbog sumnje da je prodavao narkotike tako što je paketiće marihuane donosio korisnicima na kućnu adresu.

Foto: Ilustracija

Policija je kod uhapšenog Dejana R. pronašla i oduzela kilogram marihuane, a istragom je utvrđeno da je on, koristeći to što je zaposlen u brzoj pošti, godinama snabdevao tom drogom mušterije na teritoriji Bora.

Posao kao maska

- Ovaj Boranin je imao razrađenu šemu rada. Pošto je razvozio razne pakete ljudima na kućnu adresu, dosetio se da, pored ovog legalnog posla, službenim kombijem rastura i marihuanu. Naime, kupci bi od njega naručili određenu količinu marihuane, a on bi došao do adrese kupca službenim kombijem. Parkirao bi, pozvonio na vrata i predavao kupcu paket upakovan u koverat firme. Međutim, ispod tog legalnog paketa on je krio i zabranjenu pošiljku - marihuanu - kaže izvor iz istrage i nastavlja: - On je na ovaj način duže vreme dilovao. I uživaocima narkotika je ovaj sistem dostave odgovarao. Oni bi ga samo pozvali telefonom ili bi mu poslali poruku koliko grama da im dostavi. Sačekali bi ga na vratima svog doma i navodno plaćali paket koji su naručili preko interneta, a zapravo su plaćali drogu.

Izvor kaže da Dejan R. nije bio sam u ovom poslu, a klupko je počelo da se odmotava kada je policija pre mesec dana uhapsila njegovog kolegu s posla. - I on je radio na isti način. Kod njega je prilikom hapšenja pronađena manja količina kanabisa, pa je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Inspektori su nastavili da prate njegov "rad" i tada se došlo do saznanja da radi u tandemu s Dejanom R. - kaže sagovornik.

Privođen i kolega

Posle operativnog rada, policija je utvrdila da osumnjičeni Boranin službenim vozilom često obilazi i adrese na kojima nema zakazanu pošiljku. - Upravo je tada i uhapšen. Naime, on je otišao u jedno selo u okolini Bora, navodno da isporuči paket koji je kupac naručio preko interneta. Međutim, ispostavilo se da tog dana nije imao isporuku u tom selu. Zapravo, on je bio na toj adresi da isporuči marihuanu - objašnjava izvor i dodaje da su mu tada lisice stavili pripadnici grupe za suzbijanje narkomanije PU Bor. - Posle isteka policijskog pritvora od 48 sati, Dejan R. je saslušan u Višem tužilaštvu u Zaječaru, ali je odlučeno da se on pusti da se u daljem toku postupka brani sa slobode - kaže izvor.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading