Sin baba Coke otkrio kako joj je u kućnom pritvoru: Ona se ne seća ubistva, u kući je zabranjeno da se priča o tome

Autor: informer.rs

Hronika

16.11.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojanka Stojanović Coka (71) koja je 2. septembra prošle godine ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića (59) na Zvezdari u lošem je psihičkom stanju i potpuno je nesvesna šta je uradila.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Baba Coka

Njen sin Marko zato apeluje na nadležne da joj ne sude za teško ubistvo i da je puste da umre u kući a ne u zatvoru.

Marko je novinarima ispričao da je njegova majka, dok je u pritvoru čekala početak suđenja nedavno iznenada izgubila svest, pa je pala na već operisan kuk. Zato ju je u četvrtak odveo u Gradsku bolnicu na Zvezdari gde je ponovo operisana.

- Ona je zaista u veoma teškom stanju, i fizički i psihički. Ona nije sposobna da joj se sudi i nije mi jasno na osnovu čega je tužilac tvrdio da jeste. Imam gomilu dokumentacije koja dokazuje da ona stvarno nije pri sebi i da se jedva kreće - navodi Marko.

Na pitanje da li je za ovih 14 meseci ikada pomenula ubistvo Trifunovića, Marko kaže da ni reč o tome nije rekla.

- Ja mislim da ona uopšte nije svesna šta se dogodilo, ali i psiholozi i psihijatri su me savetovali da o toj temi ne pričam sa njom. Kada nam neko dođe u kuću, ja to prethodno objasnim gostu i dam neke savete kako da se ponaša pred njom - ističe Marko.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Stojanka, prema njegovim rečima, ni pre ubistva nijednom rečju ili gestom nije nagovestila da će pucati u Trifunovića.

- Ona je tih godina zbog njega i komunalnog inspektora Boška Popovića pala u tešku depresiju, izgubila je razum zbog njih. Hteli su da nam otmu deo imovine, a kad se moja majka pobunila, počeli su da joj prete i da je maltretiraju. Podnela je krivične prijave protiv njih zbog pretnji u junu 2017. godine u policiji, a kasnije je dala izjavu u Tužilaštvu. Jedan policajac joj je tada rekao da je reč o opasnim kriminalcima. Ipak, posle izjave u Tužilaštvu ništa se nije dešavalo, a pretnje su se nastavile i postale sve gode. Ipak, ni tada nisam ni slutio da će se majka iz očaja latiti pištolja. Uprkos svemu, ona nije zaslužila sve ovo što joj se dešava - žali se Marko.

Podsetimo, zločin koji je šokirao javnost odigrao se 2. septembra 2018. godine u blizini Cvetkove pijace, a ubistvo su zabeležile sigurnosne kamere. 

Trifunović je, naime, u blizini mesta zločina imao kancelariju i Baba Coka, kako je prozvana u javnosi, znala je da će on tog jutra oko 7.30 doći na posao. Sa kačketom na glaci i skrivenim pištoljem u cegeru krenula mu je u susret. Čim su se sreli, u blizini njene kuće, pucala mu je u grudi, zatim u međunožje, pa u glavu.

Uvidevši da je usmrtila Trifunovića, Coka se odmah potom vratila u kuću i legla u krevet. Za to vreme njen sin Marko je spavao i nije znao šta se desilo. Kada im je policija zakucala na vrata, penzionerka je bila potpuno hladnokrvna, tvrdeći da ništa ne zna.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading