Tražio gole fotke dece: Tužilaštvo pokrenulo istragu o pedofilu sa Fejsbuka

Autor: blic.rs

Hronika

16.11.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon objave u medijima uznemirujućeg razgovora samohrane majke troje dece iz Beograda sa pedofilom predatorom koji joj je tražio da petogodišnjakinju fotografiše golu sto puta nudeći joj zauzvrat 1.000 evra, Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Šokantna prepiska samohrane majke i predatora sa interneta, u kojoj se vidi da osoba koja se na Fejsbuku predstavljala kao "Dragana Jovanović" tražeći joj da dete, koje boluje od tumora, fotografiše golo, govoreći kako će "joj dati savete kako da poboljša cirkulaciju jer ona leči tumore" zgrozila je mnoge.

Majka je ispričala da joj je manijak tražio slike devojčice u raznim pozama, i dok sedi i dok leži, nudeći joj za 100 njenih fotoografija 1.000 evra i garderobu. Uz to ju je ispitivao da li kupa svog sina (9), počeći neumesno da opisuje kako to treba da se radi, pominjući polni organ deteta.

Ono što sledi u narednom periodu jeste odlazak žene u Posebno tužilaštvo, gde bi trebalo da ispriča šta joj se dogodilo. Osim toga, ono što bi moglo biti od pomoći u istrazi da se predator locira jeste veštačenje ženinog telefona, uvid u Mesindžer putem kojeg se dopisivala, češljanje grupe na Fejsbuku u kojoj je zatražila pomoć u vidu garderobe, kao i izvlačenje listinga poziva iz njenog telefona u tom periodu.

Takođe, ova majka tvrdi da joj se javila i žena iz Novog Sada, koja je rekla da joj se isti muškarac javio, a čak i pretio, te bi i njen iskaz u ovom slučaju bio od pomoći.

Ono što je za sada poznato je da je majka istog dana hrabro istupila i otišla u policiju da prijavi šta joj se dogodilo, a kao dokaz dala je fotografije prepiske sa Fejsbuka kao dokaz. Međutim, predator je lažan profil ugasio. Takođe, osim što se krio iza lažnog profila, samohranu majku zvao je sa privatnog, skrivenog broja. Majka troje dece je istog dana dopisivanje postavila u javnoj grupi u kojoj je prethodno zatražila pomoć, apelujući na sve roditelje da budu oprezni i ne odgovaraju toj osobi niti šalju fotografije dece. U pitanju je grupa koja broji više od tri hiljade članova, ali budući da je javna, objave roditelja mogu videti svi korisnici Fejsbuka. S obzirom na to da ova grupa okuplja uglavnom roditelje, jasno je da je predator s namerom tražio iste, ne bi li što lakše dospeo do profila majki sa malom decom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading