Evo zašto narko karteli žigošu paketiće droge

Autor: Novosti, Republika

Hronika

15.11.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žigosanje narkotika, odnosno označavanje pakovanja heroina, kokaina ili sintetičkih droga, raznim fotografijama i slovima, često koriste karteli i kriminalne grupe.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Žigosanjem narkotika, odnosno označavanje pakovanja heroina, kokaina ili sintetičkih droga, raznim fotografijama i slovima, često koriste karteli i kriminalne grupe, kako bi isticali svoju "robu" na tržištu. Obično je reč o najčistijim supstancama, koje se i na ovaj način "reklamiraju".

Na paketima heroina pronađenog u okolini Mladenovca je kobra i natpis KING (kralj), a početkom septembra kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu je zaplenjeno više od 800 kilograma kokaina na čijem pakovanjima je bila slika Gavrila Principa. U ovoj akciji policije više zemalja, takođe su pohapšeni srpski državljani.

Pored ovih oznaka, srpska policija je otkrivala i pakete sa likom srpskog junaka Miloša Obilića. Interesantno je, međutim, da se samo deo ovakvih tovara obeležava na ovaj način. Najčešće se stavlja samo žig, koji podseća na pečat, a on je bitan samo kartelima, koji ga proizvode i prva su ruka preprodaje. Ponekad je on interesantan i kupcima, jer svedoči o kvalitetu i čistoći.

Foto: MUP Srbije
Droga koju je policija zaplenila kod Tocila

Na pakovanjima narkotika završavalesu najpoznatije svetskeličnosti, od muzike, preko filma, do politike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading