(VIDEO) UHVAĆENI NA DELU! Albancu prodavali poverljive dokumente: Pogledajte kako su uhapšeni špijuni iz Prvog partizana

Autor: pink.rs, Republika

Hronika

13.11.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji BIA, VBA, Uprave kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Кraljevu u jednom beogradskom hotelu uhapšeni su Borivoje Glišović, penzionisani inženjer Prvog partizana iz Užica i Šefćet Demirovski, vlasnik makedonske firme ATS Group iz Skoplja.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Hapšenje osumnjičenih u beogradskom hotelu

Oni su privedeni na poslovnom sastanku, gde su dogovarali primopredaju poverljive, dokumentacije za izradu mašina za proizvodnju municije kalibra 12,7 milimetara.

Glišović od Demirovskog na prethodnom sastanku kao avans dobio oko 30.000 evra, dok bi preostali deo najverovatnije u istom iznosu penzionisani inženjer dobio po isporučenoj kompletnoj dokumentaciji, ukazuju operativna saznanja i materijalni dokazi.

Demirovski je dokumentaciju nameravao da iskoristi u pogonima nekadašnje fabrike oružja i municije Suvenir u makedonskom Brodu, kao i u fabrici u Кataru gde ima suvlasnički deo.

Uz Glišovića i Demirovskog u Užicu i Požegi uhapšeni su Nebojša Ivanović i Milovan Milović, aktivni inženjeri Prvog partizana, zbog sumnje da su Glišoviću za novac dostavljali dokumentaciju iz Prvog partizana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

13.11.2019 21:01

Eto to treba da rade naše službe. To je njihov posao.