Napadi, šverc, poternica Interpola! Evo ko je mafijaš iz Berana koji je pretio Radulovićevoj

Autor:

Hronika

13.11.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Srpskog telegrafa Zorica Radulović prošla je kroz pakao, kada joj je u hotelu "Holidej in" usred konferencije za medije Marije Šerifović pred desetinama prisutnih Vladimir Popović zvani Pop sasuo salvu pretnji i uvreda u lice. Međutim, ono što je najstrašnije reči da će baciti bombu na naš list i novinarku u Dunav, dolaze od teškog mafijaša čiji je dosije pun kao oko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorska policija

Naime, Beranac Velibor Popović zvani Pop 2012. je uhapšen u Sloveniji zbog šverca oružja i eksploziva, a tada je označen kao jedan od ključnih aktera šverca oružja u Francusku.

Oružje je tada dovezeno iz BiH i bilo je uskladišteno u mestu Spodnje Bitinje, odakle je Danijel Stojanović trebalo da ga odveze za Francusku, ali su ga na putu u novembru 2011. uhvatili pripadnici italijanske finansijske policije. Oni su u kombiju tada pronašli 17 pušaka, među kojima i snajper sa durbinom i prigušivačem, 19 pištolja, više od 700 metaka i 4,3 kilograma plastičnog eksploziva.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Novinarka Zorica Radulović/kruivična prijava podneta protiv Popovića

- Oružje je sa područja bivše Jugoslavije krijumčareno u Francusku i Holandiju, gde je razmenjivano za kokain i amfetamine - izjavio je tada pomoćnik direktora uprave kriminalističke policije Marjan Frank.

Popović je bio hapšen i 2006. u Beogradu po poternici Interpola, kada je više zemalja zatražilo njegovo izručenje, ali je ostao da izdržava kaznu od godinu i po u Srbiji zbog falsifikovanja novca, falsifikovanja isprava i neovlašćenog držanja, nošenja, izrade, razmene ili prodaje vatrenog oružja, municije ili eksplozivne materije.

Za Popovićevo ime mnogi Beranci su prvi put čuli januara 2002. godine, kada se našao među kolovođama nemira na Badnji dan zajedno sa svojim drugovima Vukom Vulevićem i Milanom Šćekićem Čilom. Popović je, međutim, tada u nedostatku dokaza oslobođen optužbe za napad na policiju. Nakon tih događaja i čuvenih badnjih nemira u Berane je navraćao ređe i uglavnom je, kako se ispostavilo, boravio u Srbiji.

Povezivan je i sa kriminalnim krugovima koji su se nešto kasnije dovodili u vezu sa ubistvom visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, a označavan je u nekoliko navrata kao pripadnik takozvane beranske kriminalne grupe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading