Uhvaćena zlatna koka na granici! Zlato vredno 23.000 evra sakriveno u jakni

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

12.11.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na Gradini zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra. Prekršaj je otkriven juče, kada je oko podneva na ulaz u zemlju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

Njime je ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš, saopštila je Uprava carine. Tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke.

Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita. U velikom novčaniku pronađenom u njoj otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija. Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.

Kako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi mercedes benc, usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živo

12.11.2019 15:46

Strancima ne treba oduzimati novac i zlato. Oni ga samo nose sa sobom, a većina su Turci u tranzitu.