Belivuku ponovo produžen pritvor, optužnica na ispitivanju

Autor: Tanjug

Hronika

22.09.2017

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu ponovo je danas produžio pritvor za još 30 dana navijaču Partizana Veljku Belivuku (32) zvanom Velja Nevolja i M. M., optuženima za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Belivuku produžen pritvor

Trećeoptuženi u ovom slučaju M. K. nalazi se u bekstvu.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanraspravno veće Belivuku i M. M. produžilo pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor im je, kako je dodala, produžen i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 27. jula optužnicu protiv Belivuka, M. M. i M. K., kojom im na teret stavlja krivično delo ubistvo pomaganjem.
Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.
Optužnica se nalazi u sudu na preispitivanju ispunjenosti uslova za potvrđivanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading