UZNEMIRUJUĆ PRIZOR U VRANJU: Upucan pas pored škole

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

22.09.2017

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnike naselja Ogledna stanica i učenike OŠ "Branko Radičević" u Vranju, uznemirio je stravičan prizor. Naime, naišli su na bespomoćnog psa koji cvili zbog puškom zadobijene rane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zar neko može toliko da mrzi nevine životinje?

Mešanca je dijabolama iz vazdušne puške povredila nepoznata osoba, što potvrđuje da mrzitelji i mučitelji domaćih životinja ne miruju.

Nemio slučaj na putu pored školske ograde prijavljen je 21. septembra u popodnevnim satima Službi zoohigijene Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" i dežurnoj službi Polcijske uprave.

Uplašenom povređenom psu u pomoć su ubrzo pritekli resorna inspektorka Dragana Mladenović i aktivisti gradskog udruženja za zaštitu napuštenih životinja Draga Zarev i Marko Spirić.

- Miroljubiv pas je na vratu i kičmi imao tragove krvi. Napuštenog povređenog psa odmah smo odneli u Veterinarsku stanicu, gde mu je rana sanirana. U ambulanti je primio terapiju. Neagresivni mršavi mešanac "staford" popio je dosta tečnosti, ali još odbija hranu. Star je oko tri godine. Ogorčen sam zbog postupka nečoveka koji se drznuo da puškom gađa nedužnog psa. Pucajući u psa pored škole, monstrum je ugrozio bezbednost učenika. Očekujem da policija otkrije i da pravosuđe primereno kazni nečoveka - rekao je Spirić, koji je povređenog psa privremeno zbrinuo u svom dvorištu.

Aktivista Udruženja "Zaštita, pomoć i udomljavanje životinja" novinar Marko Spirić ovih dana je sigurne smrti spasio mače, koje je upalo u ventilacioni šaht, koji se nalazi pored Doma zdravlja.

Od zavoja koje je dobio od radnika Zdravstvenog centra napravio je uže i omču, spustio se u duboki šaht i uspeo da izvuče macu, koja je tri dana bila zaglavljena bez vode i hrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading