Otišli tražeći bolji život, vraćaju u kovčegu! Strašne brojke: 260 Srba preminulo u inostranstvu

Autor: Telegraf.rs, Republika

Hronika

07.11.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka 2019. godine do danas ukupno 260 Srba preminulo je u inostranstvu, rekli su za Telegraf.rs iz Ministarstva spoljnih poslova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Napominjemo da diplomatsko-konzularna predstavništva u skladu sa svojim nadležnostima, kad su u pitanju saobraćajne nesreće u kojima su stradali državljani Republike Srbije u inostranstvu, o istim, po saznanju, odmah izveštavaju Ministarstvo, te pružaju svu neophodnu pomoć i podršku porodici u Republici Srbiji - napominju iz MSP uz dodatak da nemaju evidenciju o tome koliko je žrtava saobraćajnih nesreća od ukupnog broja umrlih.

Srbiju su proteklih nedelja potresle tragične smrti naših državljana u inostranstvu. Najpre je snažno odjeknula vest o pogibiji mladića iz Obrenovca u Čikagu, potom su novinske stupce ispunili detalji smrti vozača iz Beograda, a od sinoć na spisku se našao i mladić iz Valjeva, koji je za sportskom karijerom otišao preko okeana.

Reč je o Marku Boškoviću (27), Milošu Nemecu (44) i Darku Radoviću (32). Prvi je nastradao 20. oktobra kada je pijanac za volanom prešao u suprotnu traku. Tom prilikom teško je povređeno još dvoje ljudi, među kojima i Markov prijatelj Momčilo Moma Grujić (27). Njegova devojka Laura (27) podlegla je povredama.

 

 

Otac troje dece Miloš Nemec priminuo je 4. novembra za volanom, čekajući utovar. Njegov brat od tetke, koji takođe vozi u inostranstvu, preko aplikacije za praćenje kolega shvatio je da nešto nije u redu. Telo preminulog Miloša sada je na sudskoj medicini i u toku je prikupljanje sredstava za njegov prenos.

Valjevac Darko Radović (32) pre osam godina otputovao je u Ameriku kako bi se na koledžu bavio košarkom. Tome se isprečila kobna bolest sa kojom, uprkos hemoterapijama, nije uspeo da se izbori. Za prenos njegovog tela takođe se skuplja novac.

Ov tri bliska slučaja nisu usamljena. U septembru je u medije dospela informacija o pogibiji 35-godišnjeg Srbina u Hrvatskoj. Prethodno, s kraja leta Srbija je oplakivala majku i ćerku tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj. Podsećamo, one su spavale u automobilu koji se na putu ka Grčkoj sudario sa autobusom.

Majka Svetlana (54) je preminula na mestu, ćerka Anđela (16) na putu ka bolnici, a nesrećni otac Marjan (60), koji je bio za volanom, podlegao je povredama nekoliko dana kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading