Šokantan obrt u slučaju nasilja u osnovnoj školi: Dečak nije uboden šestarom

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

07.11.2019

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari gde je, kako tvrde roditelji, učenik petog razreda povređen kada ga je njegov vršnjak usred časa ubo šestarom u čelo, dobio je neočekivani obrt.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, ovih dana u školi se glavna rasprava povela oko toga da li je povređeni dečak uboden šestarom ili nečim drugim. Štaviše, kako majka povređenog dečaka priča, sedam dana nakon incidenta školski psiholog razgovarao je sa njenim sinom gde ga je suptilno ubeđivao da možda ipak nije uboden šestarom.

- Suptilno mu je ispirao mozak postavljajući mu pitanja poput "da li si sigurno video šestar". Mladi psiholog glumi detektiva posle sedam dana od uboda u čelo. Sramota, uče decu da lažu. Ubod se vidi. Odvela sam dete u Dom zdravlja da primi tetanus zbog uboda. Doktorka mi je rekla da je primio tetanus u mix vakcini kada je krenuo u školu, ali mi je dala uput za Institut za majku i dete rekavši da ga pratim tokom noći i u slučaju povraćanja da ga odvedem na Institut. Otkad se daje uput za Institut za ogrebotinu ili čvorugu - pita majka povređenog dečaka.

Međutim, u školi, a i u Ministarstvu prosvete tvrde da dečak nije uboden šestarom i da, čak, nije povređen ni na času, nego tokom odmora.

- Nije bilo uboda šestarom. Dva učenika su se tokom odmora gurkala i tom prilikom jedan od učenika zadobio je ogrebotinu na čelu. Dakle, nije reč o hematomu od uboda šestarom. Ministarstvo je obavešteno o tom događaju, kao i roditelji učenika. Škola je postupala po proceduri - naveli su u Ministarstvu prosvete.

Roditelji su pak i dalje besni jer problem sa nasilnim učenikom postoji još od prvog razreda.

- Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša... Ali, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu ovakvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko - požalio se jedan od roditelja nakon što se incident dogodio.

Roditelji se plaše da će problematični učenik i dalje nastaviti sa nasilničkim ponašanjem

U školi je održan i roditeljski sastanak koji je trajao skoro dva sata, a na kojem je obećano da će problematični đak snositi sankcije, ali nije rečeno i koje.

- Dobili smo neko obećanje da će biti prebačen u drugo odeljenje, jer se u ovo nije uklopio. Đaci kažu da je bilo ubadanja šestarom, ali zar je sada stvarno najvažnije čime je nasilje počinjeno - pita se jedan od roditelja.

Konačan epilog znaće se ovih dana, nakon što škola konačno odluči o krajnjim merama koje će preduzeti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading