Vlada Budala jedan je od 50 najozloglašenijih osuđenika koji leže u "španskom Alkatrazu", u posebnom paviljonu za EKSTRENO OPASNE!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

07.11.2019

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik zemunskogg klana Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, jedan je od 50 najozloglašenijih osuđenika koji kaznu od 22 godine služi u najčuvanijem zatvoru Zuera u Saragosi, a društvo mu pravi "krem društvo" podzemlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 Cimeri su mu okoreli kriminalci, među kojima su i teroristi Islamističke države, koji se nalaze pod strogim merama, preneli su španski mediji.

- U zatvoru Zuera robijaju okoreli kriminalci, ubice, ali i teroristi. Smatraju se ekstremno opasnim i smešteni su u posebnom paviljonu ovog zatvora. Milisavljevićev deli životni prostor sa čak pet islamista, među kojima je i Muhamed el Garbi, jedan od vođa islamista iz Maroka, koji je nameravao da se pridruži pobunjenicima u Siriji, ali je 2015. uhapšen. Osim njega, u istom paviljonu je i Danijel Fernandez Asena, koji je osuđen na četiri godine kao džihadista, ali i terorista Fransisko Mugika Garmendija, zvani Pakito, koji je bio na čelu organizacije ETA, koja se borila za nezavisnost Baskije od Španije - preneli su španski mediji.

Kako dodaju, Milisavljevićevi cimeri, ali i on sam, 24 sata su pod budnim okom stražara.

- Često se dešavaju incidenti. Problem je što teroristi i u zatvoru glume vođe, pa oko sebe okupljaju druge zatvorenike i stvaraju grupe, koje često izazivaju pobune i nemire. Recimo, često štrajkuju glađu - pišu mediji.

POJEO JE GULAŠ OD JURETA

Za smrt Milana Jurišića Jureta u Španiji se sudilo i Luki Bojoviću, ali je on oslobođen, dok je Vladimir Milisavljević kažnjen sa četiri godine zatvora zbog prikrivanja tog zločina.

- Jurišić je, kao i Milisavljević, bio pripadnik zemunskog klana. O njegovoj sudbini ništa se nije znalo sve dok Sretko Kalinić nije otkrio da je Jurišić ubijen 2009. u jednom stanu u Madridu. Na mapi je istražiteljima pokazao odakle je s mosta u reku Manzanares bačeno Jurišićevo raskomadano telo. Istražitelji su tada pretražili rečno korito i pronašli kosti, za koje je utvrđeno da su Jurišićeve - podseća sagovornik i dodaje:

RepublikaFoto: www.pixsell.hr

- Kalinić je ispričao i da su Jurišićevo telo posle ubistva raskomadali, pokušali da samelju u mašini za meso, ali da se ona zaglavila jer je Jurišić u telu imao metak. Otkrio je i da su od delova tela skuvali gulaš i navodno ga poslužili Milisavljeviću, jer ih je nervirao zato što je "previše vodio računa o svom izgledu i uvek bio doteran".

Vlada Budala je u "španski Alkatraz" dospeo 2012, kada je u Valensiji uhapšen s Lukom Bojovićem. U novembru 2015. Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog nezakonitog posedovanja oružja, a Milisavljević na četiri godine više, pošto je, osim za oružje, kažnjen i zbog prikrivanja ubistva Milana Jurišića Jureta.

IGOR RUS U ISTOM KAZAMATU

Državljanin Srbije Norbert Feher (38), ovdašnjoj javnosti poznatiji po imenima Igor Srbin i Igor Vaclavić, koji je uhapšen u Španiji decembra 2017, takođe je boravio u zatvoru Zuero.

RepublikaFoto: twitter.com/Alfonso_Egea

Naime, on je lišen slobode nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a među njima su i dvojica pripadnika španske civilne garde. Višestruki je ubica i ima 18 identiteta. Igor Rus je pre mesec dana premešten u drugi zatvor.

U vreme kada je uhapšen u Španiji, za Milisavljevićem je bila raspisana poternica jer je u Srbiji osuđen na 35 godina zbog pomaganja u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

- Vlada Budala, koji ima pozamašan kriminalni dosije, u najopasniji zatvor dospeo je 2012, kada je zajedno s Lukom Bojevićem uhapšen u Valensiji, zajedno sa još dva člana zemunskog klana, zbog kriminalnog udruživanja i oružja. Bojović i Milisavljević su u novembru 2015. pravosnažno osuđeni u Španiji. Obojica su dobila po 18 godina zbog kriminalnog udruživanja i oružja, a Vlada Budala je, pored toga, dobio još četiri godine zbog prikrivanja ubistva Milana Jurišića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading