UOPŠTE SE NIJE KRIO: Plaćeni ubica izvršio četiri likvidacije, mirno živeo u Zeti sve dok ga kamere nisu odale

Autor: blic.rs/Borba

Hronika

06.11.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Vujačić, koji se tereti za ubistva Veska Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, nakon što je izvršio ta dela, mirno je živeo u Zeti i nije se skrivao.

RepublikaFoto: facebook.com/Marjan Vujacic
Marjan Vujačić

Ova saznanja objavila je crnogorska Borba, pozivajući se na izvore iz vrha policije. Vujačićev pomagač Rade Popović, koji je uhapšen pre nekoliko dana, obavljao je ulogu njegovog vozača nakon izvršenog dela.

- Vujačić je, kako se sumnja, ušao u velike finansijske dugove i jedan klan ga je angažovao za pomenuta ubistva, a da mu zauzvrat vrati dugove. Odgovaralo im je to što Vujačić nije imao dosije i što mu policija teško može ući u trag. Međutim, odala ga je kamera koja ga je snimila u blizini mesta ubistva Mila Ilića - kaže sagovornik ovog lista.

RepublikaFoto: Promo foto
Jugoslav Cvetanović

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Sa njim su uhapšene još dve službenice MUP-a, koje su za 1.500 evra izdala lažna dokumenta. Policija ga je ubrzo povezala sa likvidacijom brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića, a onda je klupko zločina počelo da se odmotava.

Foto: facebook.com/Milo Ilic/Marjan Vujacic
Vujačićeva žrtva: Milo Ilić

Ispostavilo se da je Vujačić odgovoran i za ubistvo kontroverznog vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta u glavnom gradu Holandije, sa likvidacijom Veska Kalezića, označenog kao bliski saradnik kavačkom klanu koga je sa više od 10 hitaca izrešetao u Podgorici, ali i egzekuciju Mila Ilića, bliskog saradnika pomenutog Kalezića.

U rasvetljavanju likvidacija Ilića i Kalezića značajno je doprinelo hapšenje Radeta Popovića, čija je uloga bila, kako je navedeno u rešenju kojim je Specijalno tužilaštvo obrazložilo zadržavanje, da u oba slučaja nabavi vozila kojima su mete bile praćene.

Foto: Privatna arhiva
Vesekin Vesko Kalezić

U tom obrazloženju se navodi da je pomogao u nabavljanju vozila "reno megan", koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru. U Sutomoru su zatim ukradene tablice, koje su članovi tog klana stavili na automobile u vreme izvršenja krivičnih dela.

Vujačiću je krajem septembra Apelacioni sud u Beogradu produžio pritvor za još tri meseca, a takvu odluku obrazložio time da bi Vujačić mogao da pobegne ili da ponovi krivično delo. U Tužilaštvu za organizovani kriminal kazali su tada da se Vujačić tereti za krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading