Nemci se zainteresovali za masakr u Jabukovcu: Jedna od žrtava je njihova državljanka

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

06.11.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačke istražitelje zanima dokle se stiglo u istrazi četvorostrukog ubistva u Jabukovcu, u avgustu ove godine, jer je jedna od žrtava Dragana Jozeljić (53) njihova državljanka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/Instagram/Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Nemačku interesuje šta je urađeno u istrazi i da li će ubistvo njihove državljanke biti rasvetljeno i počinilac pravosnažno osuđen.

- Da bi saznali u kojoj je fazi istraga, obratili su se pravosuđu u Negotinu - saznaje se od izvora bliskog pravosuđu.

Za ubistvo Dragane Jozeljić, njene majke Ljubinke Oprikić (76), ujaka Raje Kazimirovića (72) i babe Dragice Kazimirović (93), 7. avgusta ove godine na salašu u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, osumnjičen je meštanin Davor Pernić (35).

Pernić je uhapšen 25. avgusta, a mesec dana nakon toga privedena je i Maja Bađukić (26) sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi i koju je optužio da mu je saučesnica. I Damir i Maja su trenutno na neuropsihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

RepublikaFoto: instagram.com/davor_pernic
Ubica: Davor Pernić

Na veštačenje, na predlog Višeg tužilaštva, prvo je upućen Pernić, a skoro mesec dana posle njega i Maja Bađukić, kojoj je krajem prošlog meseca produžen pritvor jer je, kako je naveo sud, "bila u vezi s Pernićem i znala je, a nije prijavila da on poseduje oružje".

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju.

Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Bađukić.

Pored toga, još se čekaju i rezultati forenzičkih analiza oružja koje je nađeno na imanju Pernićevog oca, ali i mobilna komunikacija između njega i Maje Bađukić. Još se proverava i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

 

 

Osumnjičeni Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, 18 dana nakon što su nađena tela na imanju, a na prvom saslušanju priznao je zločin.

On je ispričao da je na imanje Kazimirovića došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom, te da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Na saslušanju kod tužioca je naveo da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađukić.

Nepunih mesec dana nakon toga, Pernić je promenio iskaz i naveo da je mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, te da je sve uradio po njenom nagovoru.

Nakon toga uhapšena je i Maja Bađukić, i to kada je, po pozivu tužilaštva, doputovala iz Austrije da bi dala izjavu. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmiliji i dići ih u vazduh.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/privatna arhiva
Raja Kazimirović

Osumnjičeni Pernić je, kako se sumnja, s imanja Kazimirovića odneo oko 500 evra. Dok se osumnjičeni za četvorostruko ubistvo zadovoljio sićom, Rajin sin Nenad je veću deviznu sumu našao posle sahrane oca i babe. Pročešljao je prostorije u domu Kazimirovića, koje je prethodno i policija detaljno pregledala, i u jednoj sobi u podrumu našao je desetak hiljada evra.

Dok se čekaju rezultati, što neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, što forenzičke analize oružja, istraga je takoreći u fazi mirovanja. Naime, ne pozivaju se ni svedoci koji bi trebalo da ispričaju svoja saznanja o samom zločinu, žrtvama, njihovom odnosu s osumnjičenim, ali i vezi ili opčinjenošću Pernića Majom Bađukić.

Izjave su dali Pernićev brat Damir, ali i momak na koga je Pernić pucao u kući Maje Bađukić i koji taj napad nije hteo da prijavi nadležnima.

Davor Pernić, osumnjičen da je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), naveo je da je njegova saučesnica Maja Bađukić - "loš pucač".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading