Srbin nasmejao carinike: Rekao im da nosi neprijavljenih 20.000 evra u teglici, jer ih je tako GODINAMA držao zakopane

Autor: Tanjug

Hronika

05.11.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Ðala 51-ogodišnji muškarac pokušao je da iz Srbije iznese 20.000 evra zapakovanih u staklenoj teglici, ali su ga carinici u tome sprečili, saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, prekršaj je otkriven tokom kontrole automobila marke "foksvagen tuareg" austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji srpski državljanin mađarske nacionalnosti, koji živi i radi u Beču.

Putnik je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da je u putnu torbu zapakovao staklenu teglu oblepljenu selotejpom u kojoj je pronađeno 20.000 neprijavljenih evra koje nije pomenuo.

Na pitanje carinika zašto nije prijavio novac, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini, a da će lako moći da dokaže da je novac legalan.

Kako je rekao, u pitanju je novac od prodaje zemlje koji je nekoliko godina bio u teglici zakopanoj u zemlji, sve dok nije odlučio da ga ponese u inostranstvo.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će za ostatak u prekršajnom postupku morati da dokaže poreklo, navodi se u saopštenju.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živo

05.11.2019 13:54

Mogao da stavi u banku pa da prenese 10 hiljada, a drugi deo da podigne u inostranstvu. Mnogi ljudi ne znaju za to ograničenje. A carinici se drže zakona kao pijan plota.