Prvi put ispričao da je silazio do šiblja gde je pronađena mrtva Jelena, u sudnici nastao muk! Zoran Marjanović više od dva sata iznosio odbranu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.11.2019

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović već više od dva i po sata iznosi odbranu pred Višim sudom u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zoran Marjanović u Palati pravde

Marjanović je, po savetu advokata, odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Marjanović je pred sudom do detalja opisivao koga je sve sreo na putu do nasipa i na nasipu kada je njegova supruga pevačica Jelena Krsmanović nestala.

On je ispričao da je poslednja rečenica koju mu je Jelena rekla pre nego što je nestala bila: "Odoh ja". Nakon čega je, kako kaže, otišla da trči i on je, kako tvrdi, više nije video.

Marjanović je ispričao da je perifernim vidom video kako se Jelena penje na nasip i odlazi, a onda je nabrajao koga je sve primetio na nasipu - ženu s kozama, čoveka sa štapom i, kako tvrdi, "veliki broj ljudi koje policija nije identifikovala".

Marjanović je pred sudom ispričao i nešto što do sada nikada nije pominjao - on je tvrdio da ima objašnjenje kako je na njegovim pantalonama pronađeno blato istog sastava kao ono s mesta gde je pronađeno Jelenino telo. Marjanović je ranije više puta pitan da li je tokom potrage za suprugom silazio do kanala, i do sada je uvek tvrdio da nije i ovo je bio jedan od glavnih dokaza tužilaštva protiv njega.

Međutim, Marjanoić je sada "promenio ploču" i tvrdi da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- Pred zoru sam ponovo otišao na nasip i po šiblju sam s porodicom pretraživao u nadi da ću nešto pronaći - rekao je danas Marjanović.

U njegovom saslušanju pred tužiocem, Marjanović ranije ovo nije pominjao.

On je ispričao da je kobnog dana pokušao i da uđe u napuštenu kuću u blizini nasipa kako bi pronašao suprugu.

Marjanović je veći deo svoje današnje odbrane iskoristio kako bi pričao o "torturi koju prolazi od strane medija zbog ubistva".

- Život mi je uništen, protiv mene se vodi hajka, mojoj porodici je teško - rekao je Marjanović.

Nakon dvadesetominutne pauze suđenje za najmisterioznije i medijski najpraćenije ubistvo u Srbiji, je nastavljeno.

Podsetimo, na pripremnom ročištu koje se održalo u septembru okrivljeni za ubistvo pevačice negirao je da je ubio svoju suprugu.

Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading