(VIDEO) Kića prepoznao ubicu? Jedan detalj na snimku otkriva užasavajuću stvar

Autor: Informer, Republika

Hronika

05.11.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Marković Kića (39), jedan od vođa navijača Partizana, najverovatnije je prepoznao svog ubicu koji ga je u petak izrešetao ispred balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Mesto gde je overene Ljubomir Marković Kića

Kića se prestravio kad mu je napadač prišao, u kaputu sa kapuljačom i bez maske, pa je u panici pokušao da mu pobegne. Međutim, ubica ga je pogodio sa četiri metka u leđa, a zatim ga "overio", pucajući mu dva puta u glavu, nakon čega je pobegao.

Trgao se od šoka

Stravična mafijaška likvidacija snimljena je kamerama video-nadzora sa balona za fudbal, a snimak, koji je objavljen juče, šokirao je celu srpsku javnost.

Na snimku se vidi kako Kića stoji na trotoaru ispred balona, pored još nekoliko mladića, čekajući da pređe ulicu. U jednom trenutku Kići je s leve strane prišao muškarac u kaputu, sa kapuljačom, koji je držao pištolj u desnoj ruci. Marković se okrenuo ka njemu i trgao se od šoka, pa je odmah počeo da beži preko ulice, sve naočigled nekoliko zgranutih mladića. Ubica je odgurnuo jednog od njih kako bi nanišanio u Markovića, pa ga je pogodio sa četiri hica. Nakon toga mu je mirno prišao, dokrajčio ga, pa se trčeći udaljio, okrećući glavu u suprotnu stranu od kamera na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Kriminolog Zlatko Nikolić je nakon analize snimka zaključio da je Marković najverovatnije poznavao ubicu.

- Trenutak kada mu ubica prilazi i kada Marković okreće glavu ka njemu i ugleda mu lice odaje mi utisak da je poznavao ubicu i da se iznenadio kada ga je video, pa je počeo da beži - objašnjava Nikolić.

Zamerio se klanovima

Podsetimo, Marković je u poslednje vreme pokušavao da formira novu, četvrtu navijačku frakciju "Grobara" kako bi preuzeo prevlast na tribini, a izvori iz istrage su otkrili Informeru da je to najverovatnije i bio okidač da se on označi kao meta. Kića se preuzimanjem navijača iz drugih frakcija zamerio moćnim narko-kartelima, jer im je na taj način otimao "vojnike" koji drže kontrolu nad uličnom distribucijom droge u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Facebook.com

On je, inače, bio kik-bokser i jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz". Šira javnost je čula za Kiću pre deset godina, kada je uhapšen zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, u septembru 2009. na Obilićevom vencu u Beogradu. Za to je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kasnije ta kazna smanjena, pa je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten 2017.

Iza njega su ostali supruga i dvogodišnje dete.

On veruje i da ubica nije profesionalac, ali da je izuzetno vičan oružju.

Gledajući snimak, izgleda mi da cela likvidacija nije urađena profesionalno. Napad je izveden pred grupom ljudi, što profesionalci obično ne rade, pa zato verujem da je naručilac ubistva angažovao nekog iz kriminalnog miljea, ko nije ranije ubijao ljude za novac. Međutim, činjenica je da je ubica dobro obučen u rukovanju s oružjem jer je vrlo precizno grupisao hice u Markovića - kazao je Nikolić.

Govoreći o mogućem motivu likvidacije, Nikolić veruje da je reč o sukobu navijačkih frakcija, iza kojih se kriju kriminalni poslovi.

- To ćemo videti i po načinu kako će ga ko ožaliti. Navijački i kriminalni poslovi su usko povezani i ne vidim neki treći razlog za ovo ubistvo - zaključio je Nikolić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading