(VIDEO) Saša je švercovao "Putinovu votku": 3.000 evra flaša, a u magacainu policija je pronašla "tonu" luksuzne robe

Autor: Srbija danas, Republika

Hronika

04.11.2019

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Đ. (55), koji je u centru Beograda držao robnu kuću od 450 kvadrata na crno priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom. On je osuđen na godinu i 11 meseci zatvora, sa rokom provere od pet godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Saši Đ. oduzeta je i roba vredna oko 28 miliona dinara, a osim uslovne zatvorske kaze, izrečena mu je i novčana od 500.000 dinara.

Saša Đ. uhapšen je u martu, a nakon toga je utvrđeno da se  u većem delu poslovnog objekta u kome je roba bila uredno izložena na rafovima, "a na vratima istaknuto radno vreme" nalazilo više od 1.800 flaša viskija, konjaka, burbona, 500 flaša stranih vina, tri vitrine za vlaženje cigara sa više od 300 tompusa, slatkiši, posuđe, kućni aparati...

Među ekskluzivnom robom bila je i veoma retka tzv. Putinova votka, čije je ime "Imperial Faberge Egg Vodka". Saša Đ. ju je prodavao za 2.000-3.000 evra po flaši, a ugostitelji su je kasnije naplaćivali i po 120 evra po čašici. Osim votke tu su bili i viskiji stari više od 30 godina, konjak, tekila "Don Julio Real", ali i čuveni šampanjci - "Moet" i "Dom Perignon", čije su cene od 500 do 1.200 evra po flaši.

 

 

U manjem delu objekta bili su smešteni prehrambeni proizvodi poput suhomesnatih proizvoda, lisnatog testa, kečapa, majoneza i začinskog bilja.

Među prehrambenim proizvodima našlo se i oko 45 kg mesa i mesnih prerađevina, 30 kilograma konzervirane ribe, 17 kilograma mleka i mlečnih proizvoda i isto toliko raznih sireva.

 

 

On je tada rekao da je sva roba njegova lična kolekcija koju je na crno skupljao poslednjih 30 godina, naveli su u Carini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading