Medicinska sestra koja je narkomanima prodavala metadon, osuđena na godinu i po dana

Autor: Blic, Republika

Hronika

03.11.2019

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog primanja mita nekadašnja medicinska sestra Doma zdravlja u Boru Mimica P. (54) osuđena je na godinu i po dana zatvora presudom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu, saznaje "Blic". Ona je bila uhapšena 10. decembra 2018. godine jer je lek "metadon", namenjen odvikavanju heroinskih zavisnika, prodavala narkomanima za novac, i u pritvoru je bila do 4. februara ove godine. Nakon toga, sa tužilaštvom je postigla sporazum o priznanju krivičnog dela koji je sud prihvatio i osudio je na pomenutu kaznu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Merom bezbednosti koju je izrekao sud, Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim pozivom u periodu od tri godine od pravosnažnosti presude. Takođe, drugom merom bezbednosti od nje su oduzeti lekovi koji su kod nje pronađeni – nekoliko boca "metadona", kao i pojedini lekovi za lečenje psihijatrijskih bolesti.

Da podsetimo, Mimica je uhapšena na radnom mestu sa "obeleženim" novčanicama koje je uzela od jednog narkomanskog zavisnika da bi mu dala dve boce metadona.

- Radeći na odeljenju psihijatrije, njeno zaduženje je bilo da izdaje terapiju zavisnicima od heroina koji su se lečili. Da bi bile sprečene moguće zloupotrebe, izdavanje ove terapije je organizovano tako da pacijent odmah popije dozu metadona koji je u tečnom stanju. Međutim, ona je doze razblaživala, kako bi prodala a višak metadona koji je ostajao - kaže naš izvor.

Kada je uhvaćen jedan zavisnik kod koga je nađen metadon, on je pristao da kupi dve boce sa obeleženim novčanicama da bi za sebe obezbedio povoljniji status u vođenju krivičnog postupka, pa je tako medicinska sestra uhvaćena na delu.

Kako se navodi u presudi niškog suda koja je u međuvremenu postala i pravosnažna, Mimica je navela da je sporazum o priznanju krivičnog dela sa tužilaštvom zaključila svesno i dobrovoljno, a time se odrekla i prava na žalbu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dr

04.11.2019 10:38

Malo je osudjena.

Vesna

04.11.2019 13:06

A druge osudjuju zbog posedovanja nekoliko grama droge na istu kaznu. Neujednačenost u presudama u našem pravosudnom sistemu.