Bjelin sin slomio čoveku nogu, pa ga ostavio na putu

Autor:

Hronika

03.11.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je istraga pokazala da je sin proslavljenog srpskog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića kriv za udesa u kom je teško povredio motociklistu vozeći bez dozvole, on je i pobegao sa mesta nesreće, što samo govori o nehumanom gestu mladog glumca.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Instagram/Printskrin
Tekst potpisa

Naime, Aleksej Bjelogrlić (19) u saobraćajnom udesu koji je izazvao prošle godine vozeći bez dozvole slomio je nogu motoristi M. V. (39), na kog je naleteo u Karađorđevoj ulici u Beogradu, a da pritom nije zastao da vidi treba li nesrećnom čoveku pomoći.

- Povređeni muškarac hitno je prebačen u Urgentni centar, gde mu je konstatovan prelom leve noge. Od težih posledica spasla ga je kaciga. Bjelogrlić se kasnije pravdao da je najpre odvezao automobil kući, pa je potom otišao u Urgentni da razgovara sa povređenim muškarcem. Tek nakon toga je otišao u policijsku stanicu na Vračaru da prijavi nesreću - kaže naš izvor.

Bjelogrlić se pravdao da je najpre odvezao automobil kući, pa potom otišao u bolnicu da razgovara s povređenim

Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali je ona ubrzo odbačena, a mladi Bjelogrlić je plaćanjem 150.000 dinara izbegao kaznu za koju je zaprećeno do četiri godine robije.

Aleksej Bjelogrlić (19) napravio je udes kada je autom izleteo pred motoristu M. V. (39), ali je sa plaćenih 150.000 dinara izbegao zatvor

- Ovakav prekršaj nije za oportunitet odlaganja krivičnog dela. U takvim slučajevima je neophodno da se, osim krivične, podnese i prekršajna prijava za neposedovanje vozačke dozvole - kažu u Komitetu za bezbednost saobraćaja.

Kako je Srpski telegraf saznao, Bjelogrlić je vozio iz pravca Beton hale ka Karađorđevoj ulici. Na uključenju sa parkinga u ulicu prošao je pored znaka stop bez zaustavljanja i na raskrsnici izleteo pred nesrećnog čoveka koji se vozio Karađorđevom iz pravca Kalemegdana. Motociklista je naglo ukočio, ali nije bilo šanse da izbegne sudar. Pao je s motora, koji se zabio u levu stranu Bjelogrlićevog auta.

Kažnjen samo za vožnju bez dozvole

Za vožnju bez dozvole kazna zatvora je najmanje 15 dana ili novčana od 100.000 do 120.000 dinara, a s obzirom na to da je mladi Bjelogrlić platio 150.000 kako bi izbegao kaznu, jedva da je namirio jedan prekršaj koji je napravio.

- To što nemate vozačku dozvolu je prekršaj koji plaćate i kad ste krivi i kada niste. Međutim, neposedovanje vozačke dozvole dolazi do izražaja tek ukoliko utvrdimo da je vozač kriv. E onda, pored svega, još nisi imao ni vozačku - objašnjava profesor Milan Vujanić.

- U slučaju ako je motorista ispoštovao sve propise, a vozač napravio tu vrstu prekršaja sa teškom telesnom povredom, ne bi trebalo da ima tako olakšavajuće okolnosti i da mu se dozvoli da plati novčanu kaznu, a da ne bude krivično gonjen. Teške telesne povrede, a svaki lom je teška telesna povreda, jesu krivično delo za koje nisam siguran da može oportunitet - kaže profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Prekršaji koje je napravio Aleksej Bjelogrlić

RepublikaFoto: Printskrin/Instagram
Aleksej Bjelogrlić

- vozio bez dozvole

- nije stao na znak stop

- naneo teške povrede motoristi

- napustio lice mesta

- pretilo mu četiri godine

- platio 1.200 evra da ne robija

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đurađ

04.11.2019 10:54

Zatvor bi ga opametio. Ali platio da ne ide u zatvor. MI, koji nemamo pare, ići ćemo u zatvor. Ko ima pare plaća umesto da robija. Opet će on gaziti. Samo sada još i više. Ima pare pa neka gazi.