Osuđeni jer mrze gejeve

Autor: Republika

Hronika

03.11.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa osumnjičenima S. K. (26) i N. J. (26) za nanošenje teških telesnih povreda Iliji Vučeviću (30), a kao otežavajuća okolnost u presudi tužilaštvo je navelo da je počinjen zločin iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije.

RepublikaFoto: pixabay.com/Printscreen/facebook.com
Osuđeni jer mrze gejeve: Žrtva napada Ilija Vučević

Nasilnik koji je tukao Vučevića dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom praćenja od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa nasilničkim ponašanjem, dok je drugi koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen na osam meseci uslovne kazne sa rokom praćenja od dve godine za nasilničko ponašanje.

Obojici se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije. Na samom suđenju osuđeni su negirali da su počinili delo iz mržnje, kao i da se kaju za počinjeno delo.

Podsećamo, Ilija Vučević (30) pretučen je u noći između petka i subotu u piceriji "Trg" u centru grada, kada su ga dvojica nasilnika prvo vređala, a zatim i tukla zato što su mislila da je gej jer je u ruci nosio ljubičastu torbu za psa. Tom prilikom je zadobio teške telesne povrede u predelu glave, a izbijena su mu i tri zuba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đura

04.11.2019 10:57

Kazne nisu srazmerne učinjenim krivičnim delima. Nasilnika trebali obavezno u zatvor.

Odgovori 14 0
Andrija

05.11.2019 10:05

Ne može sud da nas osudi da ih volimo ili mrzimo.