Zapalio ženu jer je imala švalera? Jezive reči osuđenog monstruma iz Mola odjekivale sudnicom

Autor:

Hronika

01.11.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karolj Ludman (58) iz Mola osuđen je u petak u Višem sudu u Subotici na 20 godina robije za teško ubistvo supruge Slavice (47), koju je polio benzinom i zapalio.

RepublikaFoto: RTV/printscreen
Kuća u kojoj je nesrećna žena stradala

Od početka suđenja Ludman je negirao svoje izjave tako što je tvrdio da je sa suprugom "živeo u skladnom braku punih 25 godina sve dok nije saznao za njenu višegodišnju vanbračnu vezu". On je tvrdio da je želeo da "sve reši mirnim putem, ali ona ni pored obećanja da će prekinuti vezu sa drugim čovekom to nije učinila".

Svađa zbog insulina

Kobne noći, između 24. i 25. maja ove godine, supružnici su se posvađali u porodičnoj kući, u kojoj u tom trenutku nije bilo nikog osim njih. Karolj je od supruge tražio da mu pomogne oko insulina jer je dijabetičar.

- Kad je ona to odbila, Karolju je očigledno pao mrak na oči. Otišao je do svog auta i u kuću doneo kantu benzina kojom je polio ženu, a onda je zapalio. Slavica je zbog akutnog opekotinskog šoka pala i preminula u strašnim bolovima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Supružnici iz Mola

Sin ćuti

Tokom suđenja kao svedok je bio pozvan i sin osumnjičenog Saša Ludman, ali je on odbio da svedoči. Svoju reč pred sudom dali su samo prijatelj i rođak porodice.

Nisam namerno ubio

Da je želeo da ubije Slavicu, VJT dokazalo je brojnim izveštajima i svedočenjima stručnjaka i ljudi kojima je i Karolj nakon požara rekao da ga je lično prouzrokovao. Ipak, na optužnicu Karolj je reagovao rečima: "Nisam je namerno ubio, nisam ja ubica".

Njegov branilac tvrdi da je krivično delo izazvano time što je Ludman bez svoje krivice doveden u stanje afekta, besa i gneva. Karolj je tokom sudskog procesa ispričao da je i sam primetio čudno ponašanje svoje supruge.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
ŽRTVA Slavica umrla u strašnim bolovima

- Primetio sam da sve češće kuca poruke i počeo da istražujem. Onda sam u njenom telefonu pronašao brojne prepiske i fotografije sa drugim muškarcem. Priznala mi je i obećala da će prekinuti svaki kontakt sa njim - rekao je tada sudijama.

I pored tvrdnji da ženu nije polio benzinom, već je kantu benzina bacio na krevet, nalaz sudskog veštaka kaže da je na njenom telu bilo tragova zapaljive materije koja je izazvala opekotine četvrtog stepena, usled kojih je žena preminula.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading