(VIDEO) Krvavi mafijaški obračun u Baru, novi detalji: Evo ko je izrešetani Jovan Klisić

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

01.11.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Klisić ubijen je danas u Baru, a u pucnjavi ispred restorana "Savoja" ranjen je i Velizar Gardašević. Klisić i Gardašević su ranjeni transportovani u Opštu bolnicu u Baru. Međutim, ubrzo nakon prijema u Bolnicu Klisić je podlegao povredama.

RepublikaFoto: youtube.com/Barinfo Tv
Haos na licu mesta

Obojica su odranije poznati policiji gde su označeni kao bezbednosno interesantne osobe. Klisić je evidentiran kao član klana Armina Muše Osmanagića koji je ubijen pre 5 godina.

Klisić važi za jednog od vođa "barskog klana". On je krajem avgusta pušten iz zatvora u Spužu. Nakon što je pušten na slobodu, policija je u nekoliko navrata pozivala Klisića na informativni razgovor, a pretresali su i automobile koje koristi.

Međutim, nisu pronašli ništa sporno kod njega.

Inače, pomenuti Muša Osmanagić je sredinom septembra 2014. godine ubijen jednim metkom iz snajpera, dok je ulazio u baštu svog restorana "Savoja" u centru Bara.

U trenutku napada, pored njega, na manje od pola metra, stajao je i njegov dvogodišnji sin. Povezivan je sa ubistvom urednika Dnevnog lista Dan Duška Jovanovića, kao i za pranje novca.

 

 

Klisić je hapšen više puta zbog raznih krivičnih dela, a podgorički Viši sud je 2016. godine potvrdio presudu kojom je odlučeno da mu država duguje 4.500 evra zbog četvoromesečnog neosnovanog boravka u pritvoru u vreme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića. Klisić je tražio 12.000 evra odštete za pretrpljene duševne bolove zbog neosnovanog hapšenja.

 

On je uhapšen i sredinom 2017. godine, kada su policajci kod njega pronašli 18 metaka. Tada je pretresan zbog povezanosti sa Osmanagićem.

 

Pre četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala "La Eskvina", nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Armin Muša Osmanagić.

On je u sudu ispričao da je to učinio iz straha i da nije imao nameru nikog da ubije. Bio u sukobu sa klanom pokojnog Luke Đurovića.

Sa druge strane, Velizar Gardašević je prema pisanju medija u avgustu ove godine najverovatnije bio meta incidenta, kada je naoružan muškarac sa maskom na licu upao u restoran "Savoja" u Baru, u kome je on stalni gost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading