Otmica malog Petra potresla Bobu Živojinovića: Nedajbože nikome, naš Stefan je bio otet šest dana

Autor:

Hronika

31.10.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je vest o otmici Petra Mitrovića (13) tokom vikenda potresla srpsku javnost, suprug poznate pevačice Lepe Brene i bivši teniser Slobodan Boba Živojinović prisetio se za naš list traumatičnog događaja kada su nepoznati otmičari davne 2000. oteli njegovog tada osmogodišnjeg sina Stefana!

RepublikaFoto: youtube.com/Rtv Stara Pazova
AGONIJA: Petar sa majkom nakon oslobađanja

Tog 23. novembra 2000. ispred kuće pevačice i tenisera na Bežanijskoj kosi u Beogradu otet je njihov maloletni sin Stefan Živojinović. Nakon šest dana agonije porodice Živojinović i plaćenog otkupa od 2,5 miliona maraka, njihov mezinac konačno je ponovo vraćen kući. Ipak, teniser u razgovoru za naš list navodi da će ovaj ožiljak nositi celog života.

- Apsolutno razumem Petrove roditelje. Nažalost, razumem sve kroz šta su oni, kao i njihov dečak, prošli. Moja porodica je preživela isto pre mnogo godina, tačnije 19, i to je nešto jako strašno nakon čega čovek teško nastavi dalje sa životom. Nemam reči za ovo što je preživela ova porodica tokom vikenda. Ovo su jako teške stvari koje je naša porodica takođe osetila na svojoj koži. Ožiljak ostaje do kraja života koliko god mi pokušavali da ne pričamo o tome i da izbegavamo tu temu - kaže Živojinović u razgovoru za naš list.

Foto: ST/Nebojša Mandić

2,5 miliona maraka platili su Živojinovići otkup za dete

Kako navodi, ovako nešto ne bi trebalo niko da doživi.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Aleksa Mrđa

Otmičari zaćutali, preti im 18 godina robije

Višestruki povratnik Marko Jovišić, njegov sin Lazar (19) i Aleksa Mrđa (19), koji se sumnjiče za otmicu malog Petra Mitrovića tokom vikenda u Staroj Pazovi, saslušani su u utorak u tužilaštvu, gde su se branili ćutanjem.

- Osumnjičeni su odbili da iznose odbrane u ovoj fazi postupka. Njima za ovo delo preti od pet do 18 godina zatvora i određen im je pritvor do 30 dana - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Maloletni Nikola (17), drugi sin uhapšenog Jovišića, koji se takođe sumnjiči za učestvovanje u otmici, brani se sa slobode.

Stefan je imao osam godina kada je 2000. otet ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi

- Nedajbože nikome ovako nešto, ali, nažalost, ovakve stvari se dešavaju. Na sreću, mali Petar je pronađen posle dana. Naš Stefan je bio otet šest dana, koliko je ova agonija trajala za celo našu porodicu, tako da je to bilo još gore. Sva sreća da policija radi svoj posao kako treba i da su tako brzo uspeli da nađu dete i uhapse otmičare. Najbitnije u svemu ovome jeste da se dete, kao i naše, vratilo kući živo i zdravo - dodaje je Živojinović.

RepublikaFoto: youtube.com/Stefan Zivojinovic
Stefan Živojinović

Stefan: Bolna tema

Povodom otmice koja je tokom vikenda potresla srpsku javnost pozvali smo i pevača Stefana Živojinovića, koji je i sam bio žrtva otmičara davne 2000. godine, ali on nije želeo da daje izjave o ovoj bolnoj temi.

- Ne želim da pričam o tome - kratko je rekao Živojinović.

Krili ga u straćari

Podsetimo, Petar Mitrović nestao je u subotu oko 23.30 u Staroj Pazovi kada se biciklom vraćao kući. Sumnja se da su ga Jovišići i Mrđa presreli na ulici, a potom ugurali u automobil. Dečak je nađen sledeće večeri u napuštenoj kući kod Belegiša, a pretpostavlja se da je motiv otmice bio novac. Marko Jovišić, koji se sumnjiči da je organizator otmice, iza sebe ima više osuđujućih presuda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading